HTC predstavio VR sustav koji se prilagođava korisniku, a bit će dostupan i u Hrvatskoj

Novi modul proširuje funkcionalnost uređaja Vive Cosmos za postojeće korisnike sustava Vive s baznim stanicama i upravljačima.

Martina Čizmić | 16.09.2019. / 18:26

HTC Vive Cosmos (Foto: HTC)

 HTC Vive najavio je dolazak svog novog sustava virtualne stvarnosti Vive Cosmos koji se temelji na osobnom računalu. Odlikuje ga nova razina dostupnosti i jednostavnosti uporabe, a dizajniran je kako bi se razvijao s korisnicima tijekom vremena. Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna, a moguće ga je naručiti već danas.

Otkako je Vive započeo svoje putovanje u području virtualne stvarnosti, neprestano poboljšavamo definiciju vrhunskog iskustva virtualne stvarnosti i ono što treba biti, izjavio je Graham Wheeler, GM Vive Europe. Cosmos nudi najbolje iskustvo i predstavlja naš dosad najsvestraniji naglavni sustav; ima mogućnost inside-out praćenja, najavljene mogućnosti za različite objektive, neograničeni sadržaj u kutiji te novo korisničko sučelje, što pruža neograničene mogućnosti za XR klijente. Oduševljeni smo što smo ispunili svoje obećanje o vrhunskoj virtualnoj stvarnosti sve većoj publici; Vive Cosmos mogao bi predstavljati naše dosad najveće europsko maloprodajno predstavljanje za proizvod virtualne stvarnosti.

Vive Cosmos izgrađen je kako bi se lako prilagođavao potrebama VR klijenata, uz naglasak na svestranost i radne značajke. Sasvim nov sustav praćenja Vive donosi pojednostavljeni sustav koji omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera.

Jedinstveni preklopni dizajn omogućuje korisnicima da se prebace između stvarnosti i virtualne stvarnosti za samo nekoliko sekundi, bez prekida putovanja u virtualnoj stvarnosti. Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti. Kompatibilan je s bežičnim adapterom Vive za one koji žele uživati u kretanju u virtualnoj stvarnosti bez kabela.

Prvi službeni “modul”, koji je najavljen, jest modul Vive Cosmos za vanjsko praćenje, namijenjen onima koji žele nastaviti s uporabom svojih postojećih baznih stanica Lighthouse za scenarije praćenja, ali koji također žele iskoristiti radne značajke sustava Vive Cosmos. Ovaj prvi modul kompatibilan s baznim stanicama podupire Viveov ekosustav periferne opreme, uključujući Vive Tracker, i donosi  slobodu unosa za VR kontrole. Novi modul bit će dostupan tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine.

Vive Cosmos dolazi s 12-mjesečnom pretplatom na Viveport Infinity tijekom razdoblja prednarudžbe. Zajedno s predstavljanjem Vive Cosmosa, Viveport Infinity dodavat će nove naslove, kao što su Doktor Who: The Edge of Time by Maze Theory, Eleven Eleven by Syfy, Battlewake by Survios; Gloomy Eyes by Atlas V, Swords of Gargantua by Yomuneco i Gumi te MLB Home Land Derby by MLB.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti