HTC u Barceloni predstavlja VR naočale za poslovnjake

Tvrtke diljem svijeta već koriste Focus Plus za potrebe medicinske obuke i sigurnosne simulacije.

Martina Čizmić | 23.02.2019. / 10:08

HTC Vive Focus Plus (Foto: HTC)

HTC je najavio kako će u Barceloni predstaviti VIVE Focus Plus, najnoviji VR hardver za poslovno tržište. Vive je nadogradio postojeći “six-degrees-of-freedom” (6DoF) Focus set te uključio dual 6DoF kontrolere, omogućujući korisnicima potpunu interakciju s virtualnim okruženjem s istom slobodom kao i na PC VR uređajima.

Vive Focus Plus unaprijeđen je omogućavanjem 6DoF kontrola, koje pomažu u izradi iskustava koja će poboljšati razne poslovne aplikacije, kao što su treninzi ili razvoj proizvoda.

U Viveu, predstavljanjem sustava Focus Plus potvrđuje našu predanost brzim promjenama i poboljšanju VR tržišta, kako za tvrtke, tako i potrošače, rekao je Paul Brown, generalni direktor HTC Europe. Ovo predstavljanje utire stazu za još realističnija iskustva treninga i simulacija te lakše prenošenje iskustava s PC računala na samostalne platforme.

HTC Vive Focus Plus (Foto: HTC)

Focus Plus korisnicima donosi veći komfor i potpunu poslovnu podršku. Naglavni set isporučuje se uz nekoliko profesionalnih značajki, koje uključuju Kiosk Mode, podržano praćenje pogleda i alate za upravljanje uređajem za daljinsko praćenje i upravljanje višestrukim naglavnim setovima u isto vrijeme.

Focus Plus nudi dva intuitivna ultrazvučna 6DoF kontrolera, s analognim okidačem koji omogućuje kontrolu objekata ili interakcije s osjetljivošću na pritisak, što omogućuje doista realistično iskustvo. Tvrtke diljem svijeta već koriste Focus Plus za potrebe medicinske obuke i sigurnosne simulacije.

Pokreće ga platforma Qualcomm Snapdragon 835 Mobile VR, koja poslovnim tržištima omogućuje suradnju i angažiranje na nove i učinkovite načine.

HTC Vive Focus Plus (Foto: HTC)

Zahvaljujući našoj predanosti zaštiti zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu, s lakoćom smo prenijeli čitav naš opus Hazard Spotting s platforme Vive Pro na Vive Focus Plus, kako bismo olakšali implementaciju u velike kompanije, rekao je Olivier Pierre, glavni izvršni direktor i osnivač, Immersive Factory. Vive Focus Plus savršeno će uroniti naše klijente u realistična okruženja koja omogućuju potpuno kretanje, podržavaju pamćenje procesa i postupaka te poboljšavaju ponašanje stvarajući reakcije na korisničke akcije. Imati profesionalni samostalni VR set vrlo je važno za nas, kako bismo naširoko mogli integrirati i implementirati virtualnu stvarnost za poslovne treninge u velikim grupama, za što je ranije oprema bila prepreka.

Set će biti dostupan za kupnju od drugog tromjesečja 2019. na službenoj stranici, na 25 tržišta diljem svijeta, s podržanih 19 jezika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti