Huawei i Amazon se dogovorilo oko međusobnog korištenja patenata

Tvrtke su ranije imale pravne nesuglasice vezane uz korištenje patenata.

Martina Čizmić | 08.03.2024. / 10:29

Huawei (Foto: Huawei)

 Amazon i Huawei sklopili su višegodišnji ugovor o unakrsnoj licenci za patente koji rješava neriješene parnice između dvije tvrtke, priopćili su iz Huaweija. Naime, tvrtke su imale pravne nesuglasice vezane uz korištenje patenata, a naposljetku su uspjeli postići sporazum zahvaljujući intenzivnim razgovorima koji su osigurali da se poštuju interesi nositelja patenata, kao i onih koji ih implementiraju.

Huawei će sa zadovoljstvom razmjenjivati patentna prava s Amazonom, a licenciranje patenata proširuje broj tvrtki koje mogu koristiti ono što bi inače bile vlasničke tehnologije, što zauzvrat potrošačima pruža inovativnije proizvode i usluge, pojasnio je Alan Fan, voditelj Huaweijevog odjela za prava intelektualnog vlasništva.

Iz Huaweija ističu kako kontinuirano ulažu u istraživanje i razvoj te se nalaze na vrhu ljestvice po broju podnesenih prijava za patente, čime je tijekom proteklih 20 godina dao veliki doprinos ključnim ICT standardima.

Amazon poštuje Huaweijev globalni portfelj patenata, inovacije i doprinos procesu standardizacije. Amazon također poštuje Huaweijeve napore da licencira svoje patente tvrtkama poput Amazona, koje često koriste industrijske tehničke standarde kada osmišljavaju nove proizvode i usluge za kupce, izjavio je Scott Hayden, potpredsjednik IP-a za Amazon.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti