HUAWEI P20 Pro osvojio TIPA World nagradu za 2018.

Huawei P20 Pro odabrali su stručnjaci iz 29 fotografskih i slikovnih publikacija iz cijelog svijeta, i to u rigoroznom tijeku nominacija, testiranja i usporedbi.

Martina Čizmić | 26.04.2018. / 07:54

Huawei P20 Pro (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei je objavio kako je generalna skupština TIPA prepoznala pametni telefon Huawei P20 Pro kao jedan od najboljih proizvoda 2018. godine, dodijelivši mu titulu "Best Photo Smartphone".

Serija HUAWEI P oduvijek je bila poznata po izvanrednim fotoaparatima. Stvaranjem prvog svjetskog sustava s trostrukom kamerom, koji smo razvili s Leicom, serija P20 nastavlja ovu liniju izvrsnosti i omogućuje svakome da snima nevjerojatne fotografije. Želimo zahvaliti TIPA-i za prepoznavanje našeg najnovijeg flagshipa i za dodijeljenu titulu. Molimo vas da pratite nadolazeće inovacije Huaweija u godinama koje dolaze, rekao je potpredsjednik mobilne telefonije za Huawei Li Changzhu.

Huawei P20 Pro odabrali su stručnjaci iz 29 fotografskih i slikovnih publikacija iz cijelog svijeta, i to u rigorozanom tijeku nominacija, testiranja i usporedbi. Na prvom trostrukom fotoaparatu i najvećem broju piksela dostupnih u pametnom telefonu sa širokim otvorom f / 1,8, f / 1,6 i f / 2,4, P20 Pro ima RGB senzor od 40 MP, jednobojni senzor od 20 MP i senzor od 8 MP s optički stabiliziranim 3X telefotoobjektivom. S navedenim kamerama u kombinaciji sa sistemom umjetne inteligencije i više od 500 algoritama za prepoznavanje prostora u 19 kategorija, lako se mogu snimati profesionalne fotografije.

TIPA je drugu godinu zaredom dodijelila pametnom telefonu Huawei nagradu za izvrsnost u pametnoj fotografiji, izjavio je Thomas Gerwers, predsjednik TIPA-e te dodao: Novi P20 Pro, zajedno s Leicom, nevjerojatna je prekretnica u razvoju pametnih uređaja za fotografiranje visokokvalitetnih fotografija.

Sposobnosti fotoaparata serije Huawei P20 postavile su novu ljestvicu u fotografiji pametnih telefona, što je nedavno pokazano na DxOMarku, industrijskoj normi za mjerenja kvalitete slike i objektiva. Huawei P20 Pro i Huawei P20 dobili su najveće ukupne ocjene za pametne telefone, a ujedno su i prva dva pametna telefona koja su postigla troznamenkaste ocjene DxOMarka; 109 i 102.

Navikli smo na svaku novu generaciju kamere pametnih telefona koja je nešto bolja od prethodne, ali gledajući slike i rezultate ispitivanja za P20 Pro, čini se da je Huawei preskočio jednu ili dvije generacije. Rezultati su toliko dobri. Postavljanje trostruke kamere na P20 Pro najveća je inovacija koju smo vidjeli u mobilnoj fotografiji i to posve mijenja igru, izjavio je Lars Rehm iz DxOMarka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti