Huawei se pohvalio kako je TIPA (Technical Image Press Association) nagradila njihov pametni telefon Huawei P30 Pro titulom jednog od najboljih proizvoda 2019. godine uz dodatak kako se radi o “najboljem pametnom telefonu u segmentu fotografije”. Ovo je treća godina za redom da Huaweijeva P serija dobiva ovakvu vrstu priznanja.

Kamera i njezine mogućnosti oduvijek su bili u središtu naše strategije, a naročito kad je riječ o P seriji. Stoga se zahvaljujemo TIPA-i na ovom priznanju, izjavio je Changzhu Li, potpredsjednik Huaweijeve poslovne grupe dodavši kako je Huawei P30 Pro opremljen četverostrukom Leica kamerom te je zbog toga nesumnjivo propisao pravila fotografije mnoštvom inovacija – uključujući revolucionarni RYYB filter boja i ekstremni 5X optički zum, a poboljšavajući pritom doživljaj fotografije na primarnoj razini.

Iz Huaweija ističu kako su najrelevantniji svjetski znalci iz područja fotografije, nakon testiranja, potvrdili da se Huawei P30 Pro izdvaja od konkurencije svojim sustavom kamera pri čemu je naglasak stavljen na 40 megapikselni SuperSpectrum senzor i 20 megapikselnu ultra-širokokutnu kameru uz stabilizirani SuperZoom objektiv koji osigurava jasnoću i zumiranje.

Kamere na Huawei P30 Pro (Foto: Huawei)

Tu treba spomenuti i potpuno novu, četvrtu Time of Flight (ToF) kameru na Huaweiju P30 Pro koja primarno snima dubinu za bolje bokeh efekte.

Radi se o nevjerojatnim mogućnostima fotografiranja i snimanja u uvjetima slabog osvijetljenja i žarišne duljine. Huawei P30 Pro sa “quad camera” brendingom osigurava brojne opcije snimanja. Primarna kamera s otvorom blende od 1/1,7 i 40 megapikselnim senzorom proizvode 10 megapikselne fotografije. Optički stabilizirani objektiv ima žarišnu duljinu od 27 milimetara te maksimalni otvor blende f/1,6, a tu su i 20 megapikselna i 16 milimetarska ultra-široka opcija, stabilizirani 5X telephoto objektiv s periskopskom optikom i četvrdi PDAF AF sensor “vrijeme leta”. Huawei P30 Pro može pokriti nevjerojatan raspon žarišnih duljina zahvaljujući algoritmu “super-resolution” koji kombinira nekoliko RAW slika u jednu sliku visoke rezolucije koja se zatim reže kako bi se postigao efekt zumiranja od 50X. Mogućnost slabog osvijetljenja jednako je impresivna, s vrhunskom ISO vrijednošću od 409.600 koja može snimiti ekspozicije u potpunom mraki, a za koju se tvrdi da je 40 posto više osjetljiva na svjetlo od standardnog RGB senzora te pruža najbolje performanse prilikom slabog osvijetljenja kod bilo koje kamere pametnog telefona, stoji u službenom objašnjenju TIPA-ine glavne skupštine.

Huawei zajedno s Leicom ponovno pomiče granice pametne fotografije, a to se najviše vidi na novom P30 Pro uređaju, kazao je Thomas Gerwens, predsjednik TIPA-e.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju