Huawei pojašnjava: Nema dokaza da naša oprema predstavlja sigurnosnu prijetnju

Vjerujemo da je kibernetička sigurnost globalni problem čijem bi rješavanju trebali pristupiti svi zajedno, ističe Ken Hu.

Martina Čizmić | 04.01.2019. / 13:53

Ken Hu (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

U prošlih nekoliko tjedana Huaweijevo je 5G poslovanje bilo poprilično medijski zastupljeno. Nažalost, kako ističu iz Huaweija, dio publikacije bio je netočan, a dio se temeljio na dezinformacijama. Upravo zbog toga žele pružiti pojašnjene temeljeno na činjenicama koje trenutno postoje.

Ističu kako posljednjih 30 godina Huaweijeve proizvode i rješenja koriste zadovoljni korisnici u više od 170 zemalja i regija. Među korisnicima su brojne kompanije s Fortune Global 500 liste, važne telekomunikacijske kompanije, kao i stotine milijuna ostalih zadovoljnih korisnika.

Huawei ostaje lider u industriji 5G-a, u području tehnološkog i trgovačkog razvoja. Trenutačno je Huawei jedini dobavljač opreme u industriji koja može pružiti kompletan set 'end-to-end' 5G rješenja, ističu u priopćenju.

Prema Kenu Huu, Huaweijevu izvršnom direktoru, Huawei je već potpisao 25 komercijalnih 5G ugovora i više od 50 komercijalnih MoUs-a s predstavnicima diljem svijeta. Isporučeno je više od 10.000 5G baznih stanica na globalno tržište, a Huawei u tom smislu ostaje daleko ispred svojih konkurenata. Prvi pametni telefoni s 5G mrežom i Kirin čipsetima na tržište stižu u prvoj polovici 2019., a njihova šira primjena očekuje se u drugoj polovici godine.

Najbolje je ostaviti da činjenice govore same za sebe. A činjenica je da je Huawei na vrlo visokoj sigurnosnoj razini. Vjerujemo da je kibernetička sigurnost globalni problem čijem bi rješavanju trebali pristupiti svi zajedno, ističe Ken Hu te dodaje: Nikada nismo imali ozbiljan sigurnosni incident s našom opremom. Čak s najstrožim pregledom i screeningom od strane regulatora ili naših kupaca, nikada nije bilo nijednog dokaza da naša oprema predstavlja sigurnosnu prijetnju.

Uvijek smo otvoreni za dijalog s bilo kim tko ima opravdane sumnje, ali na bilo koje neutemeljene tvrdnje čvrsto ćemo reagirati, branit ćemo se i nećemo dopustiti da naš ugled bude okaljan, zaključio je Hu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti