Huawei pokrenuo globalni program za žene developere: "To će im pomoći učiniti naš svijet boljim mjestom"

U digitalnoj eri ženama se mora pružiti više prilika i podrške kako bi im se osigurao pristup obrazovanju koje im je potrebno da bi bile konkurentne u digitalnoj ekonomiji.

Martina Čizmić | 08.03.2021. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Huawei je pokrenuo svoj Women Developers (HWD) program, čiji je cilj potaknuti žene developere na stvaranje aplikacija i alata koji mogu promijeniti svijet. Program je namijenjen poticanju većeg broja žena da se uključe u razvoj tehnoloških inovacija, pružajući sudionicama više mogućnosti i platformu za razvoj karijere i osposobljavanje. Svaka žena developer iz cijelog svijeta može se registrirati i pridružiti programu na službenoj Huawei Developers web stranici.

Huawei smatra da se u digitalnoj eri ženama mora pružiti više prilika i podrške kako bi im se osigurao pristup obrazovanju koje im je potrebno da bi bile konkurentne u digitalnoj ekonomiji. Pokazalo se da učenje ovih vještina promiče socijalnu integraciju, kao i veću inkluziju u društvu.

Vjerujemo da će žene voditi tehnološke inovacije. Nadamo se da će Huawei Women Developers program pomoći ženama da bolje iskoriste svoje talente i jedinstvenu vrijednost te im pružiti mogućnosti da pokažu svoje liderske sposobnosti. To će im pomoći učiniti naš svijet boljim mjestom, istaknuo je viši potpredsjednik Huaweija Chen Lifang.

Huawei Women Developers program je najnovija inicijativa koju je kompanija predstavila kao dio svoje predanosti promicanju rodne ravnopravnosti. Program će sudionicama pružiti edukaciju o tehnološkim inovacijama i mogućnostima za razvoj karijere. Huawei se nada da će stvoriti posebnu zajednicu za žene developere na Huawei Developers platformi, te organizirati niz online i offline događaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti