Huawei predstavio 5.5G standard i pokazao u kojem smjeru ide s pametnim uređajima

Huawei je u Barceloni imao jedan od najvećih izložbenih prostora na kojem je predstavio brojne novosti.

Martina Čizmić | 28.02.2024. / 16:44

Huawei u Barceloni (Foto: Huawei)

Huawei je tijekom sajma Mobile World Congress (MWC) 2024. prikazao svoje serije tehnološki napredno dizajniranih flagship uređaja koji su privukli pozornost posjetitelja, održao Huawei Industrial Digital and Intelligent Transformation Summit pod temom "Vođenje digitalne i inteligentne infrastrukture, ubrzavanje industrijske inteligencije", ali i predstavio 5.5G koji komercijalno kreće ove godine i otvara nove mogućnosti razvoja mobilnih komunikacija.

Izloženi uređaji koji su posljednji predstavljeni

Posjetitelji Huaweijevog izložbenog prostora, koji je bio jedan od najvećih na sajmu, mogli su isprobati posljednje uređaje koje je Huawei predstavio proteklih mjeseci. Među njima su se istaknuli pametni telefon Huawei Mate 60 RS Ultimate Design, Huawei FreeClip bežične slušalice i pametni satovi Huawei Watch GT 4.

Izložbeni prostor bio je podijeljen na nekoliko zona: Ultimate design, Fashion Forward, Xmage, Creation of Beauty i Fitness & Health, od kojih je svaka pružala prilagođeno iskustvo posjetiteljima, temeljeno na stvarnim scenarijima korištenja pojedinih uređaja. Zone su pokazale kako Huawei unosi tehnološka rješenja u svakodnevni život korisnika. 

Huawei će nastaviti učvršćivati svoju poziciju globalnog, vrhunskog, modno naprednog i tehnološki vođenog brenda, rekao je Kevin Ho, COO Huawei Consumer Business Group. U 2024. nastavit ćemo povećavati ulaganja u istraživanje i razvoj pametnih uređaja, kao i sektore vezane za fitness i zdravlje te digitalne kreacije. Ovi napori iznjedrit će inovativne proizvode i usluge koje će biti dostupnije korisnicima diljem svijeta i stvoriti tehnološki vrhunske, pionirske i personalizirane stilove života za potrošače.

Tijekom razvoja Huawei Mate 60 RS Ultimate Design po prvi su put dodani rijetki elementi u proces sinteriranja crvene keramike. Svaki telefon prolazi kalcinaciju na 1400°C i podvrgava se više od 50 iznimno važnih procesa tijekom 60-dnevnog perioda proizvodnje.

Huawei Watch Ultimate Design prvi je zlatni pametni sat branda koji sadrži 18K zlato i tekući metal na bazi cirkonija, dok Watch GT 4 dolazi s osmerokutnim dizajnom, prikazujući svaki zamršeni detalj na površini sata.

Huawei FreeClip su slušalice koje dolaze s C-bridge otvorenim dizajnom. Ovaj dizajn je izdržljiv i stabilan, pruža prozračno iskustvo nošenja i daje slušalicama osvježavajući originalan izgled.

Huawei je uspostavio centre za istraživanje estetike u Parizu, Milanu i Londonu koji služe kao platforme koje potiču kontinuirani napredak tehnologije i dizajna, pružajući potrošačima jedinstveno estetsko iskustvo bez presedana.

Novi tablet, Huawei MatePad Pro 13.2" prvi je koji podržava tehnologiju NearLink. Radi s pametnom olovkom M-Pencil treće generacije koja podržava više od 10 000 razina senzora pritiska.

Huawei je istaknuo da će nastaviti povećavati svoja ulaganja digitalne kreativne alate, dajući prednost tehnologiji PaperMatte Display i NearLink, kako bi potrošačima pružio poboljšana iskustva digitalnog stvaranja.

Huawei je na MWC 2024. najavio i daljnju predanost tvrtke globalnom tržištu vrhunske tech opreme te razvoju tehnološki vođenih proizvoda, usluga i iskustva za sve svoje globalne korisnike.

Industrial Digital and Intelligent Transformation Summit

Na Huawei Industrial Digital and Intelligent Transformation Summitu, pod temom "Vođenje digitalne i inteligentne infrastrukture, ubrzavanje industrijske inteligencije" Huawei je pozvao globalne kupce, partnere i lidere industrije da podijele svoje inovacije i prakse u digitalnoj i inteligentnoj transformaciji za industrije i kompanije raznih veličine. Osim toga, službeno je predstavio deset industrijskih digitalnih i inteligentnih rješenja te niz novih flagship proizvoda kako bi zadovoljio potrebe kupaca iz različitih industrija u različitim fazama transformacije.

Održivi i prosperitetni ekosustavi su od krucijalnog značaja za inteligentnu transformaciju industrije. Do kraja 2023., Huawei je uspostavio partnerstva s više od 40.000 poslovnih subjekata diljem svijeta.

Svaka transformacija donosi velike mogućnosti, a mi sada ulazimo u doba inteligencije, gdje je najbolji način predviđanja budućnosti njezino stvaranje. Huawei će kontinuirano radi kako bi ponudio još pametnije proizvode i rješenja za digitalnu infrastrukturu koji ubrzavaju inteligentnu transformaciju industrija, izjavio je Li Peng, korporativni viši potpredsjednik Huaweija i predsjednik ICT prodaje i usluga.

Digitalizacija industrije presudan je korak.  Leo Chen, predsjednik odjela za prodaju poduzeća u Huaweiju, istaknuo je važnost koordiniranog upravljanja podacima te integraciju različitih scenarija u jednu ujedinjenu bazu podatka u oblaku. Cilj je doseći više tradicionalnih industrija i ključnih poslovnih sektora kako bi se podržali mnogi industrijski kupci na njihovom putu digitalizacije i prihvatio inteligentni svijet.

David Shi, potpredsjednik odjela za marketing ICT-a i prodaju rješenja istaknuo je kako je svaki kupac jedinstven i ima jedinstvene potrebe i izazove, pa i rješenja moraju biti jedinstvena. 

Huawei u Barceloni (Foto: huawei)

5.5G otvara nove mogućnosti razvoja mobilnih komunikacija

Tijekom sajma Huawei je predstavio novi 5.5G standard koji u komercijalnu primjenu ulazi već ove godine, a dodatno će otključati potencijal mobilnih mreža i stvoriti nove prilike za rast telekomunikacijske industrije. 5.5G bit će ključna prekretnica u evoluciji 5G mreže te dodatno ubrzati razvoj i korištenje mobilnih usluga.

Huawei je predstavio cijeli niz 5.5G, F5.5G i Net5.5G proizvoda i rješenja za više scenarija. Do sada je Huawei već pomogao operaterima da pokrenu 5.5G komercijalnu verifikaciju i testiranje u više od 20 gradova diljem svijeta. Lansirli su i prvi temeljni model telekomunikacija u industriji koji će ponuditi inteligentne aplikacije temeljene na ulogama i scenarijima za podršku zahtjevima industrije za agilnim pružanjem usluga.

Kako su istaknuli, 5.5G tehnologija donosi značajna poboljšanja u odnosu na 5G na različitim pokazateljima performansi. U downlinku, maksimalna brzina doseže 10 Gbps, što je značajan skok s početnih 1 Gbps 5G mreže. Također, 5.5G olakšava inovativne usluge poput XR-a i 3D prikaza bez naočala. Brzine uplinka rastu na 1 Gbps s prethodnih 100 Mbps. Ovo poboljšano izvođenje ključno je u eri dominiranoj cloud podacima, rastućem live streamingu i imerzivnim hologramima, osiguravajući besprijekorne doživljaje. U staničnom IoT-u, 5.5G podržava do 100 milijardi veza u svim scenarijima, zadovoljavajući potrebe za industrijskom visokom brzinom te prilagođavajući raznoliko IoT module uključujući RedCap i pasivne uređaje. U smislu determinističkog iskustva, 5.5G će smanjiti latenciju na samo 1 ms, podržati pozicioniranje na razini centimetara te povećati pouzdanost mreže za toB usluge.

Li Peng, korporativni viši potpredsjednik Huaweija i predsjednik ICT prodaje i usluga, na 5G Beyond Growth Summitu koji je organiziran u sklopu MWC objasnio je da se 5G već pokazao kao tehnologija koja je telekom industriji stvorila nove prilike, a 5.5G je tehnologija koja će samo dodatno potaknuti pozitivne trendove.

5G je na pravom putu prema poslovnom uspjehu. Komercijalna uporaba 5G usluge počela je 2019. i tijekom proteklih pet godina tehnologija je privukla 1,5 milijardi korisnika širom svijeta. Trenutačno, 20 posto globalnih mobilnih pretplatnika koristi 5G mrežu, a ti korisnici generiraju 30 posto ukupnog mobilnog prometa i doprinose 40 posto prihoda mobilnih usluga, izjavio Li Peng.

Li je objasnio da se tehnologija 5.5G spaja s tehnologijama umjetne inteligencije i clouda, što će omogućiti značajno brže iskorištavanje potencijala svih tih tehnologija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti