Huawei predstavio AI Cube – pametni zvučnik s ugrađenom Alexom

Huawei je na sajmu IFA 2018 predstavio svoj AI Cube, 2 u 1 zvučnik i 4G ruter. Ovo rješenje predstavlja ugodan i intuitivan način povezivanja na Internet i kontroliranja pametnih uređaja zajedno s visokokvalitetnim zvukom u kompaktnoj, minimalističkoj izvedbi.

Martina Čizmić | 31.08.2018. / 18:48

Huawei AI Cube (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Kao tržišni lider, Huawei je obvezan konstantno unaprjeđivati povezivost i omogućavati pametnije i bolje korištenje pametnih uređaja. Na ovim je poljima Huawei sada još više osnažio svoju ponudu proizvoda, proširujući na taj način liniju proizvoda koji koriste napredne AI funkcije, a posljednji uređaj u ovoj je liniji Huawei AI Cube, istaknuo je Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Grupe. Huawei AI Cube je AI zvučnik koji svojim mnogobrojnim funkcionalnostima zorno prikazuje Huaweijevu odlučnost prema inoviranju i suradnji. Sinergijom vodeće svjetske telekomunikacijske tehnologije i Amazonove sjajne AI platforme, Huawei AI Cube je neodoljiv proizvod koji će zainteresirati brojne korisnike.

S podrškom za 4G LTE Wi-Fi, Huawei AI Cube ispunjava potrebu za internetskom vezom u pametnim domovima. Postavljanje rutera je jednostavno i intuitivno – potrebna je samo priključena 4G SIM kartica kako bi korisnici uživali u brzoj internetskoj vezi LTE kategorije na 6 različitih brzina. Huawei AI Cube podržava i 802.11ac Wi-Fi standard, odnosno dual-band mrežu, a radi na frekvencijama od 2,4 GHz i 5 GHz čime je omogućena brzina downloada do 1200 Mbps.

Huawei AI Cube radi s Alexom, omogućujući korisnicima da neometano slušaju glazbu, upravljaju kućanskim uređajima te pristupaju oko 50.000 funkcionalnosti na hands-free način. Sve što je potrebno je pitati Alexu.

Huawei AI Cube kombinira više proizvoda u jedan dok balansira pametne funkcionalnosti sa zvukom visoke kvalitete, rekao je Pete Thompson, potpredsjednik Alexa Voice Service. Uzbuđeni smo vidjeti kako Huawei korisnicima u Europi pruža jednostavan način da slušaju glazbu, upravljaju uređajima u svojim domovima te pristupaju tisućama funkcionalnosti.

Huawei AI Cube izrađen je od vrhunskih materijala što omogućuje reprodukciju visokokvalitetnog zvuka s kristalno čistim srednjim rangom kao i visokim tonovima te punim, dubokim basom. Zvuk je poboljšan Huaweijevim vlastitim rješenjem – Huawei Histenom koji obogaćuje AI zvučnik dodajući mu virtualni bas, ekvalizator, prilagodljivu kontrolu jačine zvuka te mnoge druge funkcije.

Prema analitičkoj tvrtki Canalys, ugradnja pametnih zvučnika u domove udvostručit će se u narednim godinama i dosegnuti broj od 225 milijuna uređaja do 2020. godine. Velika prilika poduprijeta je i ogromnim interesom tržišta za ovu kategoriju proizvoda, posebice na kineskom tržištu. Kao vodeći proizvođač telekomunikacijske opreme i smartphonea, Huawei ima jedinstvenu poziciju koju je moguće kapitalizirati zahvaljujući ovom gorućem trendu u Kini, ali i šire.

Uz Huawei AI Cube, Huawei je predstavio i Huawei Locator, snažnu malenu svjetiljku s integriranom mogućnošću očitavanja lokacije. Svjetiljka ima dug vijek trajanja baterije kao i podršku za četiri vodeća svjetska navigacijska sustava – GPS, GLONASS, Galileo i Beidou. Kompatibilna je sa SIM karticama, a ima podršku i za eSIM. Moguće je koristiti i uslugu približnog praćenja lokacije u stvarnom vremenu, a tu su i funkcije poput SOS gumba, Geofencea i BLE Founda. Senzor za blizinu omogućuje povezivanje uređaja sa smartphoneom te se alarm na Huawei Locatoru pali čim se mobitel udalji više od 10 metara od uređaja. Huawei Locator je i vodonepropusan (IP68 standard) što ga čini savršeno pogodnim i za aktivnosti na otvorenom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti