Huawei predstavio nove inačice svojih satova: Još bolje baterije, više mogućnosti i neka iznenađenja

Huawei je predstavio cijelu paletu pametnih satova koji nude nove opcije, a dolaze u još elegantnijem izdanju. I to nije bilo sve.

Martina Čizmić | 19.09.2024. / 16:52

Galerija

 Huawei je i ove godine odabrao Barcelonu za predstavljanje nosivih uređaja nove generacije. Nakon prošlogodišnjeg mota "Fashion Forward" koji je naglasak stavljao na spoj tehnologije i elegancije, ove su godine otišli korak naprijed i s "Fashion Edge" filozofijom dodatno pomaknuli granice. 

Glavne su zvijezde bile nove inačice pametnih satova - Huawei Watch GT 5 Serija, Huawei Watch D2 i Huawei Watch Ultimate Green. Lansiranjem su također najavljeni popularni Huawei MatePad Pro 12,2-inčni i Huawei MatePad 12 X PaperMatte.

 GT 5 serija spaja modu i tehnologiju

Huawei Watch GT 5 serija (Foto: Zimo)

Serija Huawei Watch GT 5 među prvim je Huaweijevim pametnim satovima koji predstavljaju Huawei TruSense sustav, značajku praćenja zdravlja i fitnessa koja dolazi s nadograđenim senzorom i poboljšanim algoritmima.
 
Sat koji dolazi u Pro ili Standard izdanjima, pokazuje Huaweijevo nastojanje da nosive uređaje dizajnerski približe što više klasičnom dizajnu satova, ali uz moderan dodir. Tako je Pro izdanje izrađeno od legure titana za zrakoplovstvo i nanokristalne keramike, što donosi višu razinu izdržljivosti.
 
 Pro-Level sportske značajke, kako i ime govori namijenjene su za ozbiljne i profesionalne igrače golfa kroz Golf Course način rada s uključivanjem preko 15.000 karata golf terena diljem svijeta. S druge strane za ronioce je tu Free Diving način rada koji omogućava dodatno praćenje ključnih značajki. Za ozbiljne trkače tu je Trail Run, s podrškom za funkciju segmentirane navigacije, kao i 10-metarsku konturnu kartu.
 
Ono čime se Huaweijevi satovi već tradicionalno mogu pohvaliti su dugotrajne baterije. Tako Huawei Watch GT 5 i GT 5 Pro u verziji od 46 milimetara imaju bateriju koja traje do 14 dana, dok manji (41 i 42 milimetarski) imaju bateriju trajanja do 7 dana. 
 
Kako izgleda korištenje sata u praksi pojasnila je fitness influencerica, Nijemica Pamela Reif.
 
Huawei Watch GT 5 Pro je više od pametnog sata - to je ikona stila koja mi stvarno daje modnu prednost. Osim toga, Huawei je napravio neka stvarno impresivna poboljšanja u praćenju aktivnosti . pridruži mi se i osvijetli svoje prstenje svaki dan!, istaknula je Reif.
 
Britanski dugoprugaš, Sir Mo Farah, pridružio se pozitivnom mišljenju o novim Huaweijevim satovima. 
 
Kao trkač brinem o malim detaljima koji mi daju konkurentsku prednost. Poboljšani Sunflower GPS je apsolutna promjena u igri, dok potpuno nova značajka analize oblika trčanja može svakom trkaču dati uvid u to kako smanjiti sekunde svog osobnog rekorda, istaknuo je Farah.

Huawei Watch D2 - prvi pametni sat s mogućnošću mjerenja krvnog tlaka

Huawei Watch D2 (Foto: Zimo)

Huawei je prije nekoliko godina predstavio Huawei Watch D, koji je nudio mogućnost mjerenja krvnog tlaka stvarnom narukvicom koja se napuhavala tijekom punjenja. Sad je taj koncept dodatno unaprijeđen u Watch D2, koji je tako postao prvi uređaj na svijetu za ambulantno praćenje krvnog tlaka (ABPM) koji se temelji na zapešću i koji je certificiran od strane NMPA i MDR. 
 
Kako je istaknuto na predstavljanju, sat omogućava 24-satno precizno mjerenje krvnog tlaka i ima Huawei TruSense sustav za brže i preciznije rezultate.
 
Iako je Huawei u D2 uspio "ugurati" i tlakomjer, zadržao je njegov lagan i tanak dizajn. Tako je u narukvici "skriven" mehaničkih zračni jastuk koji se napuhava tijekom mjerenja tlaka, a rezultati se prikazuju na 1,82 inča velikom zaslonu sata. Njegova mala veličina, omogućuje diskretno mjerenje krvnog tlaka bilo gdje i bilo kad. Osim toga, korisnici mogu jednim dodirom izmjeriti do 9 tjelesnih pokazatelja i generirati izvještaj svom o zdravstvenom stanju. 

Huawei Watch Ultimate dobio zanimljivo osvježenje

Huawei Watch Ultimate (Foto: Zimo)

Prošlogodišnji Huawei Watch Ultimate dobio je novo osvježenje i to prvenstveno softversko. Tako je uz sve ono što je predstavljeno prošle godine, dobio i značajku Advanced Golf Course te poboljšani Expedition Mode. S obzirom na to da je prvenstveno namijenjen onim korisnicima koji žele provoditi više vremena u prirodi, dizajniran je novi ekskluzivni nanotehnološki keramički okvir u dvije boje, koji zahtijeva složeniji proizvodni proces zahvaljujući kojem se prelijevaju bijela i zelena boja. 
 
Novi napredni način Golf Course Mode nudi preciznu analitiku i uvide za entuzijaste, uključujući udaljenost za igru, udaljenost udarca, AI Caddy i više, dok se nova značajka Expedition Route Import integrira s aplikacijom Huawei Health te omogućuje korisnicima unos dodatnih ruta.
 
Kako ističu iz Huaweija, njihovi uređaji dizajnirani su za sve korisnike, pa tako i za one koji imaju Android odnosno iOS pametne telefone. Kako bi povezali Huaweijeve pametne satove sa svojim telefonima, dovoljno je da korisnici preuzmu Huawei Health aplikaciju i instaliraju ju na svoj pametni telefon te slijede upute na ekranu. 

Huawei MatePad Pro 12,2 inča - alat koji budi kreativnost i produktivnost

Huawei MatePad Pro (Foto: Zimo)

Huawei je u Barceloni iskoristio priliku predstavio svoj novi tablet, Huawei MatePad Pro veličine čak 12,2 inča za koji ističu kako je dizajniran za pružanje korisničkog iskustva usmjerenog na kreativnost i produktivnost. U tome bi mu trebao pomoći tandem OLED PaperMatte zaslon s maksimalnom svjetlinom od 2000 nita. Tehnologija protiv svjetlucanja i blještanja jamči ugodno korištenje i doživljaj poput gledanja u papir. S druge strane, za produktivnost će se pobrinuti Glide tipkovnica, koja sadrži i 2-u-1 olovku.
 
Dobro poznata aplikacija GoPaint nudi širok raspon digitalnih alata, uključujući Splatter kistove i Fluid kistove. FangTian Painting Engine 2.0 podržava 8K ultra-veliko platno, pružajući alate profesionalne razine za umjetničko izražavanje.
 
Drugi tablet koji je privukao pozornost je Huawei MatePad 12 X. Radi se o laganijem modelu namijenjenom mlađim generacijama. Potpuno metalno kućište uređaja čini ga elegantnim i izdržljivim, a ultra-svijetli PaperMatte zaslon, nudi vrhunsku kvalitetu gledanja, pisanja i dodira.
 
Cilj nam je donijeti inovativne proizvode koji potrošačima nude jedinstvenu mješavinu mode i kreativnosti, rekao je Alex Huang, direktor marketinga Huawei Consumer BG.

 Cijene i dostupnost

Huaweijevi satovi dostupni su na hrvatskom tržištu:

• Watch GT 5 46mm po cijeni od 279 do 299 eura, ovisno o verziji.

• Watch GT 5 41mm po cijeni od 259 do 329 eura, ovisno o verziji. 

• Watch GT 5 Pro 46mm po cijeni od 399 do 499 eura, ovisno o verziji.

• Watch GT 5 Pro 42mm po cijeni od 449 do 599 eura, ovisno o verziji.

Huawei Watch D2 i tableti trenutno nisu dostupni na hrvatskom tržištu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti