Huawei predstavio nove pametne telefone koji "vide" bolje nego mi

Novi pametni telefoni iz Huaweija dolaze s još boljim kamerama i naprednijim značajkama, ali i "naprednom" cijenom.

Martina Čizmić | 26.03.2019. / 17:57

Huawei P30 Pro (Foto: Huawei)

Huawei je u Parizu predstavio novu kolekciju svojih proizvoda među kojima se ističu novi pametni telefoni - P30 i P30 Pro.

Huawei P30 serija predstavlja temeljni napredak nakon desetljeća razvoja tehnologije digitalne kamere i promijenit će pravila te preoblikovati percepciju mobilne fotografije. Inovacije poput Huawei SuperSpectrum Senzora i SuperZoom leća omogućuju nam da pogurnemo granice fotografije i videografije - granice koje je već davno trebalo pogurnuti. Huawei P30 serija postavit će pravila za narednu generaciju pametnih telefona omogućujući korisnicima da uhvate istinsku ljepotu koja ih okružuje putem uređaja koji im stane u dlan ruke, izjavio je Richard Yu, predsjednik Uprave Huawei CBG.

P30 namijenjen je onim korisnicima koji žele stvarati savršene fotografije na svom pametnom telefonu. S rekordno visokom DxO Mark ocjenom 112, P30 Pro opremljen je novom Leica Quad Camera sustavom, koji uključuje 40MP glavnu kameru sa  SuperSpectrum Senzorom, 20MP ultra-širokokutnu kameru, 8MP telefoto kameru, HUAWEI ToF kameru te 32MP prednju kameru koja podiže razinu snimanja selfija na novu razinu.

Novi SuperZoom objektiv Huaweija P30 podržava 5X optički zoom, 10X hibridni zoom i 50 puta digitalni zoom. Telefoto kamera u uređajima Huaweijeve P30 serije “lomi” svjetlo pod kutem od 90 stupnjeva kako bi se povećala žarišna duljina uz minimiziranje visine kamere. ToF kamera integrirana je na P30 Pro uređaju, a snima podatke o dubini polja kako bi pružila preciznu segmentaciju slike. Precizno mjerenje udaljenosti omogućuje simulaciju više razina bokeh efekata. S druge strane, značajka Super Portrait snima čak i najsitnije detalje, kao što su primjerice pojedinačni pramenovi kose. Kombinira informacije o dubini s algoritmima za izradu besprijekornih fotografija s defokusiranim pozadinama.

Kako bi sve funkcioniralo besprijekorno brine se umjetna inteligencija, dok AI HDR+ omogućuje da prednje i stražnje kamere selektiraju više fotografija snimljenih u brzom slijedu kako bi se uklonile preeksponirane i pozadinski osvijetljene slike.

Huawei P30 Pro (Foto: Huawei)

Redefiniranje videozapisa na pametnim telefonima

Kamera na Huaweijevoj P30 seriji ima gotovo kinematografske mogućnosti. Huaweijev SuperSpectrum Senzor omogućuje snimanje pri slabom osvjetljenju kako bi noćne scene izgledale realistične, dok Huawei AIS i OIS sustavi podržavaju stabilizaciju svih postavki prilikom snimanja videa.

Osim toga u P30 seriji mobitela integriran je SuperZoom objektiv. On omogućuje oštro snimanje krupnih planova, dok AI Video Editor omogućuje korisnicima dodavanje pozadinske glazbe i specijalnih efekata u videozapise. Iz Huaweija novu P30 seriju nazivaju "mobilnim produkcijskim studijem".

Posebno je zanimljiva Huawei Dual-View opcija koja može istovremeno snimati dvije perspektive istog kadra i to koristeći više kamera istovremeno.

Ultimativna inovativnost

Huawei P30 serija pogonjena je 7nm Kirin 980 čipsetom i Dual-NPU AI rješenjem za bolje prepoznavanje fotografija. Tu je i  Extendable Read-Only File System (EROFS) tehnologija koja povećava responzivnost sustava. Posljednji EMUI 9.1 također podržava HUAWEI Share OneHop za jednostavno dijeljenje datoteka između Huaweijevih pametnih telefona i laptopa.

Baterija kapaciteta 4200 mAh i 40W Huawei SuperCharge tehnologija koja puni bateriju uređaja od nula do 70 posto u 30 minuta, omogućuju da uređaj izdrži pun dan intenzivnih aktivnosti, dok se SuperCool tehnologijom poboljšavaju termalne performanse, zbog čega uređaj ostaje hladan čak i tijekom intenzivnog korištenja.

6,47 inčni Huawei P30 Pro i 6,1 inčni Huawei P30 dolaze u Breathing Crystal, Amber Sunrise, Aurora, Pearl White i crnoj izvedbi. FHD+ (2340x1080) Dewdrop zaslon donosi maleni usjek, omogućujući tako da ekran zauzme maksimalnu količinu prostora prednjice uređaja. U zaslon je ugrađen i čitač otisaka prstiju za brzu i sigurnu identifikaciju korisnika.

Huaweijeve nove perjanice dostupne su u Hrvatskoj po cijeni od 7499 kuna za P30 Pro s 8GB RAM-a i 256GB prostora za pohranu, dok ćete za P30 Pro sa 6GB RAM-a i128GB prostora za pohranu izdvojiti 6999 kuna odnosno za P30 sa 6GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu 5499 kuna.

Huawei Watch GT - Active i Elegant Edition (Foto: Huawei)

Valja još spomenuti kako su predstavljena i nova izdanja Huawei Watch GT-a - Active i Elegant Edition. Predstavljene su i Huawei FreeLace bežične slušalice s podrškom za Huawei HiPair za jednostavnije uparivanje i brzo punjenje. Huawei X Gentlemonster eyewear nove su pametne naočale razvijene u suradnji s dizajnerom naočala Gentle Monsterom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti