Huawei predstavio nove uređaje, uključujući i svoj najmoćniji flagship Mate 50 Pro

Najveću pažnju privukla je nova generacija pametnog telefona i serije Mate Pro za koji iz ove tvrtke kažu da predstavlja vrhunac inovacija Mate serije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.10.2022. / 10:31

Predstavljanje modela Mate 50 Pro (Foto: Huawei)

Kineska kompanija Huawei ovaj je tjedan na regionalnom eventu održanom u Beogradu predstavila svoje nove adute na tržištu pametnih telefona, satova i slušalica, ali i novitete oko svoje trgovine aplikacija App Gallery. Najveću pažnju privukla je nova generacija pametnog telefona serije Mate Pro za koji iz ove tvrtke kažu da predstavlja vrhunac inovacija Mate serije.

William Tian Huawei na IFA 2022: Fokusirani smo na inovacije i pomicanje tehnoloških granica

Huawei Mate 50 Pro najmoćniji je Huaweijev flagship pametni telefon kojeg karakteriziraju napredne kamere i izdržljiva baterija, odnosno značajka SuperEnergy Boosting. Dolazi s kamerom rezolucije 50MP s brojnim poboljšanjima optičkog sustava, mehaničke strukture, tehnologije snimanja i obrade slike, kao i fizički prilagodljivim otvorom blende podesivim na 10 razina. Iz ove kompanije posebno naglašavaju mogućnosti snimanja portreta sa realnim tonovima kože, teksturom i bokeh efektom, živopisne krajolike, makro snimke s oštrim prednjim planom i prirodno zamućenom pozadinom te izvrsne fotografije pri slabom osvjetljenju.

Huawei Watch GT 3 SE (Foto: Huawei)

Osim Matea 50 Pro, predstavljena je i nova 10 serija koja donosi moderan dizajn, naprednu ultra širokokutnu 60MP kameru koja može snimati 4K videozapise i SuperCharge način rada. nova 10 i nova 10 Pro mogu se pohvaliti i s odličnom stražnjom kamerom od 50 MP s naprednom obradom slike, visokim stopama osvježavanja zaslona i mogućnošću brzog punjenja.

Richard Yu s novim Huawei Mate 50 uređajima Huawei predstavio prvi pametni telefon s opcijom satelitske komunikacije

Osim hardvera, Huawei je na eventu predstavio i proširenu ponudu aplikacija. AppGallery sada ima 580 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, od kojih se preko 45 milijuna nalazi u Europi, a može se pohvaliti rastom broja aplikacija od 147% u odnosu na proteklih 18 mjeseci, s više od 5,5 milijuna registriranih programera koji neprestano rade na njenom razvoju.

Također, dostupna je i trgovina aplikacija treće strane pod nazivom Gspace, koja može pomoći korisnicima u pretrazi i pristupu svim popularnim Googleovim aplikacijama i uslugama, kao što su Google karte, YouTube i milijuni drugih kvalitetnih aplikacija. S korisničkim iskustvom kao prioritetom, AppGallery je jednostavan za korištenje i dolazi s nizom vrhunskih aplikacija i ponuda, a osim na pametnom telefonu, može se koristiti i u kombinaciji s Huawei osobnim računalima, pametnim satovima, i tabletima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti