Huawei predstavio novi tablet namijenjen djeci i odraslima - MediaPad T5

Huawei MediaPad T5 nudi posebne opcije namijenjene djeci kojima čuva njihov vid i držanje.

Martina Čizmić | 10.09.2018. / 15:18

Huawei MediaPad T5 (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei je predstavio svoj najnoviji tablet, Huawei MediaPad T5 - uređaj koji je namijenjen podjednako i djeci i odraslima.

Naime, tableti su već dugo uređaji koje koriste razne skupine – različitog obrazovanja, hobija i godina. Više nisu rezervirani samo za odrasle, jer djeca također često koriste tablet gledajući crtane filmove, video sadržaje, igrajući videoigre… Sve to može direktno utjecati na njihov vid, sposobnosti učenja, koncentraciju, a nekad čak i sposobnost imaginacije.

Huawei MediaPad T5 vodi računa o raznim načinima kako djeca koriste tablete. Uz pomoć Kutka za djecu, moguće je postaviti granice u dječjem korištenju tableta kao i omogućavanju određenog sadržaja. Osim roditeljske kontrole, MediaPad T5 također pruža pet poboljšanih oku ugodnih načina rada kako bi zaštitile vid djece: Podsjetnik optimalne udaljenosti (pruža pametne podsjetnike kad je uređaj manje od 25cm od lica), Smjernice za držanje (podsjeća dijete da ne čita tablet ukoliko leži), Inteligentno podešavanje svjetla, Blue Ray Filter i Kontrolu vremena korištenja.

Tablet pruža Full HD IPS ekran s 1920x1200 piksela. Sa 76,4 postotnim screen-to-body omjerom, 16:10 omjerom slike te pejzažnim načinom rada čine tablet primjerenim za gledanje 1080p videa. Dodatno, dvostruki zvučnici smješteni na dnu te opremljeni s lijevim i desnim izlaznim kanalom za zvuk nude profesionalni stereo efekt zvuka. Visokokvalitetni pojačivač zvuka pruža glasnije i jasnije zvukove s fleksibilnijom niskom frekvencijom, kao i redukcijom distorzije.

Dizajn s visokim zakrivljenjem na bočnoj strani uređaja pruža udobnije držanje uređaja duže vrijeme. Uz to sve, MediaPad T5 je vrlo lagan – teži svega 460g i dolazi u dvije boje - šampanjac zlatnoj i crnoj.

Huawei MediaPad T5 opremljen je snažnim 8-jezgrenim procesorom, a dodatna microSD pohrana omogućuje dovoljno prostora za omiljene filmove i fotografije. Uz to, opremljen je inteligentnim sustavom upravljanja datotekama, a može se povezati s Huawei pametnim telefonom, Windows PC i Macom.

U Hrvatskoj će tijekom rujna biti dostupne dvije verzije MediaPad T5 tableta, obje s 2Gb RAM i 16Gb prostora za pohranu. Verzija s WiFi-jem moći će se kupiti za 1499 kuna, dok će ona s LTE-om stajati 200 kuna više.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti