Huawei predstavio novi telefon namijenjen mladim profesionalcima - Huawei Mate 20 lite

Čak četiri kamere s umjetnom inteligencijom pobrinut će se da svaka fotografija bude gotovo savršena.

Martina Čizmić | 05.09.2018. / 09:29

Huawei Mate 20 lite (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei je predstavio još jedan uređaj iz svoje Mate serije. Radi se o Huawei Mate 20 lite, uređaju osmišljenom za mlađe poslovne korisnike koji tek ulaze u svijet biznisa. Dolazi s čak četiri AI kamere, a podržan je s EMUI 8.2 koji će zadovoljiti sve potrebe korisnika u poslu, na društvenim mrežama, tijekom odmora ili za druge potrebe.

Mate 20 lite dolazi sa 6,3-inčnim FHD+ Huawei FullView zaslonom omjera 19:5:9 i čak četiri AI kamere (dvije prednje i dvije stražnje). Huawei je implementirao dvostruku prednju kameru s 24 MP i 2 MP senzorima, a digitalnim kombiniranjem podataka, dvostruke kamere mogu hvatati fotografije pomoću autentičnog Bokeh efekta jednako kvalitetno kao što to čine i profesionalni fotografi kada žele naglasiti određene objekte.

Prednje AI kamere na Huawei Mate20 Lite prepoznaju preko 200 različitih scenarija unutar osam različitih kategorija: Plavo nebo, Plaža, Biljke, Noć, Pozornica, Cvijeće, Interijeri i Snijeg. Opcija prepoznavanja koja je implementirana u stražnje kamere, rezultat je proučavanja više od 100 milijuna fotografija, što omogućuje stražnjim kamerama prepoznavanje preko 500 različitih scenarija u čak 22 kategorije, kao što su Portret, Plavo nebo, Snijeg, Rustikalne građevine, Vatromet, Biljke, Mačka, Pas, Tekst, Hrana, Automobil i Noć. Uređaj automatski identificira scene i u skladu s time prilagođava kameru, pružajući najbolje moguće rezultate te iskustvo pametnog fotografiranja.

Huaweijev Beautification algoritam omogućuje da se na Selfie fotografijama jasno vide detalji bez obzira na pozadinu te prigušenu svjetlost u prostoru prilikom fotografiranja. S real-time HDR pregledom, korisnici mogu vidjeti kako će fotografija točno ispasti. Kamera također sadržava i 3D Qmoji, kao i pet tipova profesionalnih svjetlosnih efekata kao što su Soft lightning, Butterfly lighting i Stage lighting.

Flagship performanse za pametnije iskustvo

Huawei Mate 20 Lite ima ugrađen osmojezgreni Kirin 710 čipset te najnoviji EMUI 8.2 uz Android Oreo za idealan spoj softvera i hardvera. Kirin 710 prvi je Huaweijev 12 nm čip. Kao SoC skrojen po mjeri Mate 20 Litea, Kirin 710 sadrži A73 jezgru koja je 75 % snažnija od A53 jezgre u Kirinu 659.

Kada su grafičke perforanse u pitanju, Kirin 710 brži je od svog prethodnika, Kirina 659 čak 1,3 puta.

Pogonjen s četiri Cortex A73 jezgre na 2,2 GHz i četiri Cortex A53 jezgre na 1,7 GHz, Kirin 710 donosi nevjerojatne i dobro uravnotežene performanse. Također, omogućen je rad s dvije SIM kartice, a za obje su podržane 4G brzine i VoLTE (Voice over LTE).

Također, uređaj dolazi s mnogobrojnim AI funkcijama, uključujući i AI shopping asistenta te AI pametnu galeriju koja prepoznaje teme i potom dijeli fotografije na temelju tema. Ovisno o sadržaju, fotografije se dijele na 15 različitih kategorija i 100 potkategorija uključujući hranu, dekoracije, dokumente i mnoge druge. Kada se nađe u bučnom okruženju, Mate 20 Lite iskoristit će mogućnost da pomoću umjetne inteligencije smanji razinu buke kako bi osigurao korisnicima da čuju sve važne informacije u razgovorima. EMUI 8.2 nije samo komunikacijski alat, nego i digitalni batler koji zna i razumije sve preferencije svojih korisnika.

Kao dodatak Kirinu 710 i 4 GB radne memorije, Huawei Mate 20 Lite ima i Game Suite koji optimizira gaming iskustvo za svoje korisnike. Tako ima bateriju kapaciteta od čak 3750 mAh te podršku za brzo punjenje.

HUAWEI Mate 20 lite može se prednaručiti u slobodnoj prodaji te kod teleoperatera do 15. rujna po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.899,00 kuna, a svi korisnici koji ga prednaruče, na poklon dobivaju i Huawei Band 2 Pro pametnu narukvicu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti