Huawei predstavio svog konkurenta Googleovim kartama: Evo kako izgleda i koje opcije ima

Huaweijeva aplikacija za karte prikazuje navigaciju na razini trake preko cijelog zaslona s opsežnom podrškom za putnike diljem svijeta.

Martina Čizmić | 05.03.2023. / 09:05

Huawei Petal Maps (Foto: Huawei)

Huawei je na nedavno održanom Mobile World Congress 2023. u Barceloni Petal Maps, svoju aplikaciju za navigaciju koja dolazi s nizom inovativnih funkcija. Aplikacija je opremljena najsuvremenijom tehnologijom ažuriranja trenutnog stanja javnog prometa, a korisnike navodi duž cijelog zaslona aplikacije, odnosno uređaja, uključujući pritom impresivne vizualne efekte čime svojim korisnicima pruža pouzdanu navigaciju i uslugu karata.

Tijekom MWC-a demonstrirali su funkciju navigacije na cijelom zaslonu koja proširuje prikaz navigacije na karti te tako korisnicima olakšava praćenje trake u kojoj se kreću. Osim toga, aplikacija sadrži ažuriranja novih cesta u zemljama poput Malezije, Filipina i Meksika, koje u kombinaciji s jasnijim prikazom, korisnicima pružaju bolje iskustvo korištenja.

Funkcija navigacije na razini trake preko cijelog zaslona koristi brojne efekte poput algoritama za 3D modeliranje ceste te izdvajanje trake iz HD satelitskih slika, za automatsku simulaciju i prikaz detaljnih informacija o cesti u 3D, čime se ceste na digitalnim kartama prikazane puno živopisnije. Pruža jasnije navigacijske smjernice i prijedloge za vožnju tijekom gužvi, dajući korisnicima podsjetnike za pravovremenu promjenu vozne trake i jednostavnije navođenje na složenim prometnicama.

Petal Maps karte (Foto: Huawei)

Petal Maps brine i o zdravlju okoliša tako da one korisnike koji preferiraju vožnju biciklom navodi najprikladnijim rutama u skladu s prometnim uvjetima, a svim šetačima vibracijom putem pametnog sata daje na znanje gdje i kada skrenuti. Na taj način korisnici ne trebaju biti pogledom zalijepljeni za svoj pametni telefon.

Kako ističu iz Huaweija, Petal Maps detaljno prikazuju ceste, zgrade, vremenske uvjete i noćne scene, u bojama stvarnog svijeta. Ova značajka živopisno rekreira stvarni svijet unutar digitalne karte, omogućujući tako korisnicima jednostavniju navigaciju. Podržava detaljan 3D prikaz gotovo stotinu svjetskih znamenitosti. Primjerice, tijekom MWC-a posjetitelji su mogli istražiti znamenitosti Barcelone koje su rekreirane u 3D obliku u digitalnoj karti aplikacije k istovremeno vidjeti dinamičke efekte vremenskih uvjeta poput oblaka, sunca i kiše, ali i uličnu rasvjetu te druge specifične detalje zgrada po noći.

Osim inovativnih kartografskih funkcija, Petal Maps pruža usluge potrebne korisnicima za putovanje raznim vrstama prijevoza, naručivanje hrane za van ili rezerviranje smještaja u hotelu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti