Huawei predstavio svoje nove uređaje - od bežičnih slušalica do stolnog računala

Nove uređaje karakterizira veoma elegantan izgled, ali i neke zanimljive novosti.

Martina Čizmić | 06.07.2021. / 15:58

Huawei MateStation S (Foto: Zimo)

Huawei je novinarima predstavio svoje nove uređaje koji će se u sljedećim tjednima naći na hrvatskom tržištu. Uz već dobro poznate pametne satove, pametne narukvice i bežične slušalice, pokazali su i novo prijenosno računa, ekran te desktop računalo.

Pametni satovi u posljednje vrijeme dobivaju sve više i više dodatnih funkcija. Gotovo da možemo reći kako su istovremeno pametni telefon, osobni trener i liječnik, a da pri tome još i pokazuju koliko je sati. 

Huawei je posljednjih nekoliko godina razvijao vlastiti operativni sustav za svoje pametne satove i sa svakom novom verzijom sata, korisnicima nudio nove mogućnosti. 

Posljednja u nizu serija, Huawei Watch 3 tako donosi pregršt novosti. Uz više od 100 načina vježbanja, omogućavaju mjerenje temperature kože novim senzorom, praćenje pada i SOS poziv, Huaweijevi satovi sad prate zdravstvene pokazatelje kao što su puls, zasićenost krvi kisikom, tlak zraka i spavanje.

Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro (Foto: Zimo)

U kombinaciji s dugotrajnom baterijom (koja može trajati do 21 dan kod Pro, odnosno 14 dana kod obične verzije), izdržljivim kućištem od nehrđajućeg čelika (odnosno titana kod Pro modela) i velikim zaslonom osjetljivim na dodir, korištenje će biti ugodno i jednostavno. Inovacija koju je Huawei predstavio je 3D rotirajuća krunica (koja se nalazi na mjestu gornjeg gumba), a koja omogućava zumiranje na ekranu kako bi i oni s malo većim prstima mogli lako odabrati aplikaciju koju žele. 

Još jedna novost je mogućnost instalacije dodatnih aplikacija s AppGalleryija, što do sad nije bio slučaj. 

Iz Huaweija ističu kako je sad kompatibilan i s iOS i Android pametnim telefonima, kao i Huaweijevim telefonima, zahvaljujući Huawei Health aplikaciji. 

Prednarudžbe traju do 19. srpnja uz posebnu ponudu, nakon čega će i Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro biti dostupni u slobodnoj prodaji. Preporučena maloprodajna cijena za Huawei Watch 3 iznosi 2999 kuna, a za Huawei Watch 3 Pro 3399 kuna.

Nova inačica bežičnih slušalica, FreeBuds 4, prve su Huaweijeve bežične open fit slušalice s aktivnim poništavanjem buke. Kako je istaknuto na predstavljanju slušalice osiguravaju do 22 sata aktivnog korištenja, a novost je mogućnost povezivanja s više uređaja. Tako je moguće na jednoj slušalici imati povezan pametni telefon i voditi telefonski razgovor, a na drugoj računalo i slušati videopoziv ili drugi multimedijski sadržaj. 

Huawei Freebuds 4 (Foto: Zimo)

Posebnu pozornost privukao je prvi Huaweijev desktop PC na tržištu MateStation S. Karakterizira ga elegantan dizajn manjih dimenzija težine tek nešto više od 4 kilograma, a pokreće ga AMD Ryzen 5 4600G 7nm procesor, AMD Radeon Graphics te 8GB DDR4 3200 MHZ uz 250 GB prostora za pohranu. Zanimljivo podržava spajanje na Wi-Fi i Bluetooth. Dolazi s predinstaliranim Windows 10 operativnim sustavom, a podržava i Huaweijeve aplikacije poput Huawei Share, za povezivanje s drugim Huaweijevim uređajima poput pametnih telefona. MateStation S dostupan je na prodajnim mjestima uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 4499 kuna.

Uz MateStation S predstavljen je i MateView, monitor s integriranim dvostrukim zvučnicima te pametnom trakom na kojoj se nalaze nardebe za podešavanje ekrana, a koje su osjetljive na dodir. Ima dijagonalu od 28,2 inča i dolazi u tankom metalnom kućištu te se može povezati s bilo kojim prijenosnim ili desktop računalom. 

Huawei MateBook X Pro (Foto: Zimo)

Prijenosno računalo MateBook X Pro karakterizira izuzetno tanak dizajn, a pokreće ga procesor 11th Gen Intel Core i7 s Intel Iris Xe grafičkom karticom. Huawei Share funkcija integrirana je u touchpad i dolazi uz update multi-screen kolaboracije, a dvostruki mikrofon omogućava bolju komunikaciju s veće udaljenosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti