Huawei predstavio uslugu za arhiviranje – Huawei Mobile Cloud

Novi Huawei Mobile Cloud korisnicima mobilnih uređaja Huawei pruža jednostavan i siguran servis za backup podataka i sinkronizaciju

Martina Čizmić | 04.10.2017. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je najavio svoj ulazak na tržište cloud computinga. Njihova usluga Huawei Mobile Cloud korisnicima će omogućiti da bežično naprave backup, sačuvaju sve svoje fotografije i podatke na pametnom uređaju te ih sinkroniziraju. Korisnici će podatke moći prebacivati preko mobilnih uređaja Huawei te im jednostavno pristupiti koristeći Cloud Drive.

Huawei je već počeo s ažuriranjem Huawei Mobile Clouda na mobilnim uređajima Huawei P10, P10 Plus i P10 Lite, a u narednom periodu isto očekuje i ostale modele uređaja. Sve fotografije i videozapisi snimljeni kamerom, screenshotovi te audiosnimke automatski će se pohranjivati na Cloud. Korisnici im mogu jednostavno pristupiti s vlastitog internetskog preglednika na cloud.huawei.com ili preko aplikacije Gallery na svojim uređajima.

Podaci se također mogu automatski sinkronizirati na svim pametnim telefonima Huawei, što omogućuje brži pristup kontaktima, kalendaru, Wi-Fiju i bilješkama. Podacima se također može upravljati koristeći Cloud Web Portal. Prilikom lansiranja usluge Huawei Mobile Cloud nudit će 5 GB besplatnog Cloud prostora, a postoji i opcija za nadogradnju i kupnju dodatnog prostora na Cloudu od 2018. godine nadalje. Svi spremljeni podaci isključivo će se pohranjivati unutar Europske unije i na europskim serverima, u skladu sa zakonima Europske zaštite podataka i sigurnosti. Usluge imaju implementiranu opciju sigurnosti korisnika, a Huawei Mobile Cloud Servis certificirao je Cloudov savez za sigurnost Star /CSA Star (ISO/IEC 27001).

Lansiranje Huawei Mobile Clouda ističe našu predanost stvaranju jednostavnijeg mobilnog iskustva za naše korisnike koje pritom uvjeravamo da njihovi podaci mogu lako biti spremljeni, vraćeni, sigurni i čuvani, naveo je Yanmin Wang, predsjednik poslovne jedinice Huawei Consumer Business Group za srednjoistočnu Europu i nordijsku regiju.

Potpuna podrška Huawei Mobile Clouda bit će odmah dostupna u Finskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj, a korisnici u Hrvatskoj na potpunu podršku će morati još malo pričekati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti