Huawei rekordno brzo do 200 milijuna isporučenih pametnih telefona

Čini se kako Huaweiju američka blokada nije pretjerano zasmetala. Oborili su vlastiti rekord u broju isporučenih pametnih telefona.

Martina Čizmić | 23.10.2019. / 15:25

Richard Yu (Foto: AFP)

Huawei je objavio kako je, do sad, u 2019. godini isporučio 200 milijuna pametnih telefona, što je 64 dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Kako ističu, Huaweijeva usredotočenost na razvoj tehnologije i inovativni dizajn te predanost potrošačima širom svijeta, rezultirala je sve većom podrškom koju kompanija uživa kod korisnika te rastom povjerenja i predanosti brandu.

Podsjećaju kako su u 2019. godini predstavili nekoliko uređaja koji su posebno oduševili potrošače, uključujući višestruko nagrađivanu Huawei P30 seriju (koja, nažalost, nije dostupna u Hrvatskoj), dok se P30 Pro smatra pametnim telefonom s trenutno najboljom kamerom na tržištu i liderom kategorije. EISA, grupa koja se sastoji od 55 najcjenjenijih svjetskih časopisa za potrošačku elektroniku, proglasila je Huawei P30 Pro najboljim pametnim telefonom 2019. – 2020. godine, što je druga godina zaredom da je Huawei osvojio ovu nagradu.

Huawei Mate30 Pro Huawei predstavio novi Mate30 i Mate30 Pro - hoćemo li ga vidjeti i u Hrvatskoj?

Ren Zhengfei, osnivač Huaweija Osnivač Huaweija poručio: Spremni smo za borbu i dominaciju svijetom!

Nedavno je predstavljena i Huawei Mate 30 serija koja je dočekana s velikim odobravanjem kritičara. Zahvaljujući vodećem 5G čipsetu – Kirinu 990, četverostrukoj kameri sa SuperSensing Cine Camera tehnologijom koja se trenutno nalazi na vrhu DxOMark ljestvice i futurističkom dizajnu, Huawei Mate 30 Pro Android Authority nazvao je „originalnom, beskompromisnom perjanicom“, dok je GSM Arena istaknula kako uređaj „ima najbolju kameru ikad viđenu na pametnom telefonu“, što je dodatno učvrstilo Huaweijevu reputaciju tržišnog lidera.

Podsjetimo, u svibnju je SAD uveo zabranu trgovanja s određenim kineskim tvrtkama (među kojima je i Huawei). Kako to obuhvaća i korištenje Googleovih servisa na novim uređajima, neki Huaweijevi novopredstavljeni uređaji nisu dostupni u Europi, a hoće li (i kad) biti još nije poznato. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti