Osnivač Huaweija poručio: Spremni smo za borbu i dominaciju svijetom!

Huawei je u "borbenom modu" koji moraju prihvatiti svi zaposlenici i dati svoj maksimum ispunjenju prodajnih ciljeva.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.08.2019. / 07:42

Ren Zhengfei, osnivač Huaweija (Foto: AFP)

Kako bi preživjeli najkritičnije dane u povijesti kompanije, Huaweiju je potreban borbeni mentalitet, vojnici koji su spremni izaći na bojište i dati svoj maksimum u ovom trenutku borbe za život ili smrt. Poručio je to osnivač kineske kompanije Ren Zhengfei u poruci zaposlenicima Huaweija koja je procurila u javnost i u kojoj je taj bivši vojni časnik, koristeći dijelom i vojne izraze, poručio da su sada u "borbenom modu" koji moraju prihvatiti svi zaposlenici i dati svoj maksimum ispunjenju prodajnih ciljeva.

Slika nije dostupna SAD ipak odobrio Huaweiju još 90 dana poslovanja s američkim tvrtkama

Iako su poslovni rezultati kompanije u prvoj polovici godine bili pozitivni, Ren napominje kako oni ne predstavljaju realno stanje stvari jer su se nakon američke zabrane mnogi solidarizirali sa situacijom u kojoj su se našli pa su npr. kineski klijenti na vrijeme plaćali svoje obveze kako bi im pomogli. Ranije je najavio kako im, zbog Trumpove zabrane, slijedi dvije godine stagnacije prihoda, no sada je promijenio ploču i želi ispunjenje ambicioznih ciljeva koje su si zadali na početku godine, dok još nije bilo govora o zabranama.

U situaciji kakva je trenutačno, dok je budućnost suradnje s Amerikancima neizvjesna (iako je ta suradnja produžena za novih 90 dana, Trump i dalje govori o Huaweiju kao sigurnosnoj prijetnji s kojom ne želi poslovati), svima u kineskoj kompaniji jasno je kako moraju puno toga mijenjati i prilagoditi se takvoj situaciji. Ren spominje investicije s kojima bi osigurali kontinuitet zaliha i proizvodnje, ali i ukidanje nepotrebnih ranih mjesta i smjenu neučinkovitih menadžera.

Huawei Kome treba Google? Huawei radi na vlastitoj aplikaciji za karte i navigaciju

Jednom kada prežive taj najkritičniji trenutak u povijesti kompanije, rodit će se nova vojska koja će dominirati svijetom, slikovito je opisao planove za sljedećih 3 do 5 godina osnivač Huaweija. Dio tog plana uključuju i nedavne najave novog operativnog sustava za brojne uređaje, uključujući pametne telefone, televizore, IoT uređaje, nosive uređaje itd., a navodno pripremaju i vlastitu aplikaciju za karte i navigaciju koja bi trebala zamijeniti Google Maps.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti