Kome treba Google? Huawei radi na vlastitoj aplikaciji za karte i navigaciju

Huawei Map Kit bit će dostupan na 40 jezika, pružati mogućnost uvida u stvarno stanje u prometu te koristiti navigacijski sustav toliko sofistifican da može prepoznati kad automobil promijeni traku.

Martina Čizmić | 14.08.2019. / 15:03

Huawei (Foto: Huawei)

Sve je izglednije da će nakon 20. kolovoza Huawei i Google krenuti različitim putevima. Korisnici koji su dosad koristili Huaweijeve uređaje i dalje će moći koristiti Googleve usluge, no u Huaweiju su spremni za "svijet nakon Googlea".

Tako se u medijima pojavila informacija kako Huawei radi na stvaranju svoje inačice Googleovih karata – Map Kit.

Trenutačno Map Kit nije namijenjen za prosječne korisnike, već je zamišljen kao dizajnerski alat koji potiče developere da razvijaju aplikacije u kojima su potrebne karte i koje koriste servis za lokaciju korisnika. No iz kompanije najavljuju kako će u listopadu predstaviti svoj servis za prikaz karata i navigaciju koji će se temeljiti na Huawei Map Kitu, biti povezan s drugim mobilnim aplikacijama i pružateljima navigacijskih usluga u oko 150 zemalja diljem svijeta.

Prema najavama, Huawei Map Kit bit će dostupan na 40 jezika, pružati mogućnost uvida u stvarno stanje u prometu te koristiti navigacijski sustav toliko sofistifican da može prepoznati kad automobil promijeni traku. Također, navodno bi trebao podržavati i prikaz u proširenoj stvarnosti.

Huaweiju je izuzetno važno da stvori alternativni ekosustav servisa i aplikacija kako bi zadržao korisnike i nastavio im pružati istu razinu usluge kao i dosad.

Izvor: CDRinfo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti