Huawei širi ponudu u Kini: Uz pametne uređaje, u trgovinama će prodavati i - električne automobile

Za sad nije poznato planira li Huawei ponuditi ovaj automobil u svojim trgovinama i izvan granica Kine, odnosno možemo li u budućnosti očekivati slična partnerstva s drugim proizvođačima.

Martina Čizmić | 19.04.2021. / 15:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Huaweiju u posljednje vrijeme šire svoje područje djelovanja sa pametnih telefona i uređaja, na druge industrije. Tako su objavili kako će kupcima u svojim trgovinama diljem Kine početi nuditi i električne automobile. 

Radi se o automobilu kineske kompanije SERES, na čijem su razvoju surađivali i za koji su razvili elektronički sustav. 

Ova uzbudljiva najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila. U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rješenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu diljem Kine, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Group.

Kako su objavili iz Huaweija, automobil je opremljen DriveONE Three-in-One Electric Drive tehnologijom koja omogućava duža putovanja, ali istovremeno i vrhunske sportske performanse. Tako novi SERES-ov automobil SF5 kupcima nudi domet od 180 kilometara u potpuno električnom modu za kraće gradske vožnje, do dometa od preko 1000 kilometara u modu za duga putovanja. Pri toe nudi ubrzanje do 100 km/h za 4,68 sekundi. 

HUAWEI HiCar rješenje korisnicima omogućuje neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, a može i povezati automobil s drugim pametnim uređajima, tako da vozači iz automobila mogu uključiti klima uređaj, pametni zaslon i druge povezane uređaje kod kuće.

Zanimljivo, SERES SF5 uključuje i opciju napajanja drugih vozila u nuždi, ali i raznih trošila, poput indukcijskih štednjaka, stereo uređaja i ostalu opremu koja se koristi primjerice za kampiranje.

Automobil je izrađen od robusnog i termoformiranog čelika izuzetno visoke čvrstoće 1500Mpa, a opremljen je automatskom potpomognutom vožnjom na razini L2+.

Za sad nije poznato planira li Huawei ponuditi ovaj automobil u svojim trgovinama i izvan granica Kine, odnosno možemo li u budućnosti očekivati slična partnerstva s drugim proizvođačima. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti