Huawei u novu seriju satova ugradio i senzor za praćenje rada srca

Huawei je u novu seriju satova ugradio i EKG analizu, koja bi do kraja godine trebala biti dostupna korisnicima i u EU.

Martina Čizmić | 25.05.2022. / 18:29

Predstavljanje Huawei GT 3 Pro satova (Foto: Huawei)

 Huawei je u Zagrebu predstavio svoju novu seriju pametnih satova Watch GT 3 Pro. Kako je istaknuto na predstavljanju, Watch GT 3 Pro serija naslanja se na tradiciju Huawei pametnih, nosivih uređaja koji su od lansiranja 2018. godine. Ova serija sastoji se od četiri nova modela u dvije veličine - Watch GT 3 Pro 46mm titanium, Watch GT 3 Pro 46mm fluoroelastomer, Watch GT 3 Pro 43mm ceramic te Watch GT 3 Pro 43mm leather.

U novoj seriji, Huawei je naglasak stavio na kobinaciju elegantnog izgleda i nosivosti, a ono što nije vidljivo na prvi pogled, su tehnološka poboljšanja koja će korisnicima pružiti nove mogućnosti. Serija napravljena od titana u oba dostupna modela ima 43 mm AMOLED zaslon izrađen od safirnog stakla. Visokotehnološka keramika na stražnjoj strani prolazi kroz više od 60 procesa u proizvodnji kako bi se od cirkonijevog keramičkog praha dobio finalni proizvod koji detektira i najmanje promjene tjelesne temperature. Serija izrađena od keramike visoke tehnologije vrlo je otporna na koroziju i toplinu, dok je safirna leća otporna na ogrebotine i razbijanje. U senzoru se također koristi safirno staklo keramičke stražnje ljuske, za bolje prodiranje svjetlosti i precizno praćenje otkucaja srca.

Jedna od glavnih novosti ovih satova je EKG analiza i TruSeen 5.0+. EKG aplikacija sadrži modul EKG senzora visokih performansi i pruža mjerenje EKG-a u stvarnom vremenu, informacije o sinusnom ritmu, fibrilaciji atrija i još mnogo toga. EKG opcija trenutno nije dostupna u EU jer je Huawei u procesu certifikacije i dobivanja svih potrebnih odobrenja. No, ističu iz Huaweija, uvjereni su kako bi se to moglo dogoditi prije kraja ove godine.

Uz praćenje rada srca, ovi satovi donose i više od 100 opcija treninga uz moderne GPS funkcije te vodootpornost do 30 metara dubine.  Premda može raditi samostalno, Watch GT 3 Pro serija lako se sinkronizira sa svakim pametnim telefonom, bez obzira radi li uređaj na Androidu ili iOS-u.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Huawei GT 3 Pro serija u Hrvatskoj bi trebala biti dostupna krajem svibnja, kad će biti poznata i njihova cijena. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti