Huawei Y6 2018 stvoren je za zabave i selfije

Novi pametni telefon dovoljno je glasan da može poslužiti i za karaoke na nekoj zabavi.

Martina Čizmić | 17.05.2018. / 07:43

Huawei Y6 2018 (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei se novim, izvsrno dizajniranim pametnim telefonom Huawei Y6 2018 okrenuo prvenstveno mladim korisnicima.

Pametni telefoni ušli su u razdoblje FullView zaslona, pa tako i novi Huawei Y6 2018 ima 5.7-inčni HD + Huawei FullView zaslon, a njegov ergonomski dizajn i 2.5D zakrivljeno staklo čini korištenje jednostavnim i laganim. Također, ima i posebne audioznačajke koje podržavaju zvuk jačine do 88 dB, što je mnogo glasnije od prosječnog telefona. Huawei Y6 2018 ima i postavku za karaoke koja je dostupna nakon ažuriranja HUAWEI Over The Air (HOTA) za sve one koji žele pokazati svoje pjevačko umijeće.

Osim toga, podržava i opciju grupne glazbe koja je dostupna nakon ažuriranja HOTA. Ta opcija omogućava spajanje osam mobilnih telefona koje pretvara u zvučnike 5.1 surround zvuka nevjerojatne jačine.

Huawei Y6 2018 podržava tehnologiju Histen na tri načina – blizu (zvučnik unutar slušalice), naprijed (efekt kazališnog prostora) te prednji (efekt koncerta) koji zajedno donose 3D zvuk, ali i otključavanje licem pomoću algoritma za prepoznavanje pa uređaj može automatski prepoznati 1024 točke ljudskog lica i s velikom ih točnošću uskladiti s unaprijed pohranjenim podacima. Kad se uređaj upali, potrebno je samo pritisnuti zaslon za otključavanje.

Kako bi svi selfiji bili savršeni, Y6 2018 opremljen je prednjim fotoaparatom od 5 MP s bljeskalicom za automatsko osvjetljavanje i stražnjim fotoaparatom od 13 MP koji omogućuju snimanje fotografija iznimne kvalitete. Smart flash selfie toniranje omogućava ovom uređaju da automatski detektira osvjetljenje na licu objekta i inteligentno prilagođava razinu svjetline kako bi selfi izgledao potpuno prirodno.

Ovaj pametni telefon također ima AR leću koja čini fotografije zabavnijima zahvaljujući postavkama za uljepšavanje, a najnoviji EMUI 8.0 sustav temeljen na Androidu 8.0 pruža brz i učinkovit korisnički doživljaj jer je 90 posto osnovnih operacija dovršeno u samo tri jednostavna koraka.

Kako bi impresionirao mlade generacije, Huawei Y6 2018 donosi velik broj tehnologija poput plutajućeg navigacijskog doka te podržava i brojne igre, dvostruki bluetooth, snimke zaslona s tri prsta, podijeljeni zaslon i minizaslon, a sve to kako bi pružio vrhunski doživljaj prilikom korištenja uređaja.

Baterija kapaciteta od 3000 mAh zajedno s tehnologijom Power Saving 6.0 dovoljno su snažne da omoguće 14 sati gledanja videa ili 57 sati slušanja glazbe. Huawei Y6 2018 ima trostruki utor za podršku za dvije NANO SIM kartice, kao i dodatnu Micro SD karticu do 256 GB dodatne pohrane.

Pametni telefon Huawei Y6 2018 dostupan je u Hrvatskoj kod ovlaštenih operatera i u slobodnoj prodaji po cijeni od 1.199,00 kuna.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti