Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

U Europi se realizira 20 posto svih globalnih ulaganja u istraživanja i razvoj, a europski istraživači produciraju čak trećinu ukupnih znanstvenih publikacija.

Martina Čizmić | 22.02.2020. / 08:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zahvaljujući mreži istraživačkih centara i suradnji s istraživačkim institucijama i sveučilištima diljem Europske unije, iz Huaweija su uvjereni da mogu ubrzati europsku digitalnu agendu te kroz brže uvođenje novih tehnologija potaknuti rast gospodarstva

Poslovna strategija Huaweija u potpunosti podržava ciljeve i strateške projekte predstavljene u Bijeloj knjizi digitalne strategije Europske unije, a kompanija svojim financijskim sredstvima i istraživačkim resursima može podržati realizaciju ciljeva industrijske strategije Europske unije te ubrzati rast čitave Europske unije, izjavio je Abraham Liu, predstavnik Huaweija za EU institucije.

Huawei želi aktivno sudjelovati u unapređenju europskih digitalnih usluga, potvrdio je Liu naglasivši da Europska unija ima kvalitetnu poziciju za iskorak u digitalnoj ekonomiji. U Europi se realizira 20 posto svih globalnih ulaganja u istraživanja i razvoj, a europski istraživači produciraju čak trećinu ukupnih znanstvenih publikacija. To je odličan temelj za hvatanje pozicije predvodnika u razvoju tehnoloških i inovativnih proizvoda i usluga koji mogu potaknuti veću konkurentnost, brži ekonomski rast i omogućiti rješavanje ključnih društvenih izazova.

Kako bi se Europa prilagodila digitalnom dobu i preuzela ulogu jednog od lidera razvoja novih tehnologija, potrebna su veća financijska ulaganja u istraživački, inovacijski i znanstveni sektor. Ta ulaganja moraju realizirati privatne kompanije i javni sektor zajedno, i to diljem Europske unije, izjavio je Abraham Liu.

Liu napominje da Huawei već ima potrebnu infrastrukturu kojom može podržati i ubrzati europsku digitalnu agendu. Prema industrijskom semaforu Europske komisije za 2019. godinu, Huawei je peti po veličini privatni investitor u istraživanja i razvoj na globalnoj razini. Kompanija ima 23 istraživačka centra diljem 12 europskih zemlja i zapošljava 2.400 istraživača i znanstvenih suradnika. Također, diljem Europe kompanija ima sklopljeno 230 tehnoloških partnerstava s istraživačkim institutima i aktivno surađuje sa 150 europskih sveučilišta. Huawei je vrlo intenzivno uključen u program EU Horizon 2020. s ciljem financiranja istraživanja i inovacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti