Huaweijeva Europska leadership akademija nominirana za prestižnu nagradu Europske komisije

Škola za ženski leadership u digitalno doba namijenjena je mladim ženama, a sudjeluje po jedna predstavnica iz svake od 27 država članica Europske unije, uz šest zemalja zapadnog Balkana te Ukrajinu.

Martina Čizmić | 17.06.2024. / 14:00

Europska leadership akademija (Foto: Huawei)

Huaweijeva inicijativa za razvoj talenata za žene u Europi, pod nazivom "Europska leadership akademija", nominirana je za Digital Skills Awards 2024. Europske komisije.

kako ističu iz Huaweija, Europska leadership akademija (ELA) posvećena je smanjenju spolnog jaza educirajući žene o vještinama potrebnim za aktivno sudjelovanje u digitalnoj budućnosti i stvaranju ravnopravnije i održivije Europe. Svojim djelovanjem pridonosi ciljevima Digitalnog desetljeća Europske komisije koji uključuje stvaranje digitalno vješte populacije i povećanje broja visoko kvalificiranih digitalnih profesionalaca, istovremeno radeći na ostvarivanju jednakosti i podržavanju žena pristupanju liderskim pozicijama.

Razvoj talenata odgovornost je svake zemlje, poduzeća i akademske institucije. U Huaweiju smo predani osnaživanju zaslužnih pojedinaca ispunjavanju svojeg punog potencijala, izjavio je Tony Yong Jin, izvršni potpredsjednik Huawei europske regije.

Digital Skills Awards prepoznaje i nagrađuje izvanredan rad organizacija širom Europe koje doprinose razvoju digitalnih vještina. Europska leadership akademija ušla je u uži izbor u kategoriji „Žene u ICT karijerama“ za svoja dva vodeća programa: „Ženska akademija za ruralne inovacije“ te „Škola za ženski leadership u digitalno doba“, projekt u kojem je Hrvatska jedina zemlja čije su polaznice dva puta pobijedile u programu. U prvom izdanju Dalia Alić osvojila je glavnu nagradu - Future Leader Award, a dvije godine kasnije u Španjolskoj je pobjedu odnijela Rina Bogdanović.

Berta Herrero, direktorica Škole za ženski leadership i voditeljica Odjela za raznolikost, pravednost i inkluzivnost u Huaweiju, istaknula je: Europska akademija za leadership mijenja pejzaž razvoja talenata, parirajući vrhunskim MBA programima i osiguravajući Europi lidersku poziciju u digitalnoj revoluciji. Ono što je nekad bio samo san, sada je postala ključna platforma za educiranje žena koje će u budućnosti voditi europsko gospodarstvo i inovacijske ekosustave. Veoma sam ponosna na sve što smo postigli zajedno.

Škola za ženski leadership u digitalno doba namijenjena je mladim ženama, a sudjeluje po jedna predstavnica iz svake od 27 država članica Europske unije, uz šest zemalja zapadnog Balkana te Ukrajinu. Sudionice mentoriraju stručnjaci iz svijeta poslovanja, akademske zajednice i politike kroz niz predavanja, panel diskusija i rada u timu- Od osnutka 2021. godine, održane su tri ljetne škole u Lisabonu, Pragu i Valenciji te zimska škola u Nici, a četvrto izdanje ljetne škole održat će se u Varšavi od 21. do 26. srpnja.

Ženska akademija za ruralne inovacije revolucionarna je inicijativa osnovana za osnaživanje žena iz ruralnih sredina u zelenoj i digitalnoj tranziciji. Usredotočena je na poduzetništvo, korištenje novih tehnologija za održive inovacije i digitalizaciju malih i srednjih poduzeća.

Osnovana je kako bi pomogla ženama iz ruralnih sredina iskoristiti beskrajne mogućnosti digitalnog doba i potaknuti gospodarski rast u svojim zajednicama, a od osnutka 2021., više od 12.000 kandidatkinja prijavilo se za sudjelovanje u programima Europske leadership akademije. Sve odabrane kandidatkinje dobivaju punu stipendiju za sudjelovanje, u skladu s politikom jednakih mogućnosti akademije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti