Huaweijeva nova 9 SE želi osvojiti nove generacije ljubitelja multimedije

Huawei je naglasak u potpunosti stavio na kameru, snimanje multimedije i njeno uređivanje direktno na zaslonu pametnog telefona.

Martina Čizmić | 29.03.2022. / 17:52

Predstavljanje nova 9 SE u Zagrebu (Foto: Zimo)

Huawei je u Zagrebu održao lokalno predstavljanje svog uređaja nova 9 SE. Podsjetimo, uređaj je nedavno predstavljen u Kini, a na hrvatskom će tržištu biti dostupan početkom sljedećeg mjeseca.

Radi se o uređaju koji naglasak stavlja na četverostruki sustav kamera, a namijenjen je prije svega generacijama koje svijet doživljavaju kroz video i fotografije. 

Jedan od njih, Luka Hrvatić, mladi filmaš i content kreator iz Zagreba tijekom predstavljanja, demonstrirao je mogućnosti snimanja, ali i uređajivanja snimki na ovom uređaju. 

Huawei nova 9 SE postavlja novi standard u svijetu pametnih telefona. Meni su naravno najzanimljivije kamere, a nova 9 SE ih ima čak 5. Prva i glavna kamera od 108 MP i senzor od 1/1.52 inča u kombinaciji s AI tehnologijom daju fantastične rezultate. Uz glavnu, nova 9 SE sadrži još i širokokutnu kameru, makro i dubinsku, te prednju kameru od 16 MP koje mi omogućuju stvaranje kreativnog sadržaja za društvene mreže i sve projekte na kojima radim, istaknuo je Hrvatić.

Predstavljanje nova 9 SE u Zagrebu (Foto: Zimo)

Među značajkama koje se ističu na ovom uređaju su istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom, te Dual-View snimanje iz obje perspektive.

Uređivanje videa moguće je direktno na uređaju pomoću Petal Clip aplikacije. Osim rezanja i oblikovanja videa, moguće je dodati zvučne efekte, naljepnice, razne fontove i druge materijale za stvaranje
videozapisa te potom video objaviti na društvenim mrežama ili pak prikazati na televizoru. 

Uređaj dolazi sa 6,78 inčnim zaslonom sa stopom osvježavanja od 90 Hz te stopom uzorkovanja dodira od 270 Hz. Zaslon podržava i P3 raspon boja.

Kako je istaknuto, snimanje videa i fotografija značajno troši bateriju, pa uz nova 9 SE dolazi Huawei SuperCharge od 66 W, koji će telefon napuniti do 60% za samo 15 minuta, a do 100% za 36 minuta.

Huawei nova 9 SE pokreće Huaweijev operativni sustav temeljen na Androidu, a kroz App Gallery moguće je instalirati veliku većinu najpopularnijih aplikacija koje se koriste. Za sve ostalo, tu je Petal Search koji korisnicima omogućuje da pronađu one aplikacije koje nisu dostupne kroz App Gallery.

Na hrvatskom će tržištu biti dostupan u Crystal blue, Pearl white i Midnight black boji po cijeni od 2.599,00 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti