Huaweijeve slušalice koje mogu biti i modni dodatak stigle i u Hrvatsku

Huaweijeve nove slušalice plijene pozornost svojim izgledom, ali i mogućnostima.

Martina Čizmić | 08.04.2024. / 14:48

Huawei FreeClip bežične slušalice (Foto: Huawei)

Kad je Huawei krajem 2023. godine predstavio novu seriju TWS bežičnih slušalica, privukao je pozornost dobrog dijela javnosti. Glavni je razlog bio - njihov neobičan dizajn. I dok smo već navikli na slušalice koje se stavljaju u uho ili pokrivaju cijelu ušnu školjku, Huaweijeve slušalice Free Clip stavljaju se, poput kakvog nakita, na rub ušne školjke. 

Nova tehnologija koju je Huawei koristio zove se Open ear u kombinaciji s C-bridge dizajnom. Iako je dizajn samih slušalica ono što je privuklo pozornost, one u sebi skrivaju i pregršt novih mogućnosti.

Sve je to sad dostupno i u Hrvatskoj. 

Nove slušalice zanimljivog dizajna lansirane su kao dio Fashion Forward razvojnog smjera i kombinacija su modnog dodatka i gadgeta. 

Glavna je prednost ovih slušalica što istovremeno omogućuju korisniku da sluša omiljenu glazbu ili razgovara putem telefonskog poziva s drugom osobom, a da bude svjestan svijeta oko sebe, čuje druge ljude, promet ili nešto treće. 

Da bi to postigli, u Huaweiju su posebnu pozornost posvetili dizajnu samih slušalica i to kroz tri glavna aspekta - Comfort Bean, Acoustic Ball i C-bridge Design koji prilikom nošenja ne zatvaraju ušni kanal. Comfort Bean i Acoustic Ball dizajnirani su tako da se prilagođavaju svim aspektima ljudskog uha, osiguravajući udobnost, dok inovativni C-bridge Design spaja ova dva dijela putem adaptivnog senzora koji prilagođava silu stezanja mehanizma za kopčanje svake od slušalica, smanjujući opterećenje na ušne hrskavice korisnika.

Za razliku od drugih slušalica koje su prilagođene pojedinom uhu, FreeClip se mogu nositi na bilo kojem uhu, a slušalice će se automatski prilagoditi strani na kojoj ih korisnik nosi zahvaljujući tehnologiji Smart Wear Detection.

Ne blokiraju ušni kanal, udobne su za nošenje i podržavaju svijest korisnika o okolini, dok kanal za prigušivanje zvuka pomaže u suzbijanju buke vjetra što pomože korisnicima upućivati pozive čak i dok se voze biciklom ili autom uz spuštene prozore. Imaju IP54 ocjenu otpornosti na vodu, prašinu i znoj, a u relativno malo kućište, ugrađena je baterija koja omogućava do 8 sati kontinuiranog slušanja odjednom odnosno do 36 sati uz punjenje u kutijici za punjenje. 

Huawei FreeClip slušalice dostupne su kod Huawei partnera u Hrvatskoj po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 199 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti