Humana Nova, socijalna je zadruga koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih socijalno isključenih osoba

Humana Nova novi je projekt koji je nastao suradnjom Međimurske županije te Autonomnog centra - ACT s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i drugim društvenom isključenih osoba.

Zimo Zimo Zimo | 19.11.2011. / 12:55

Humana Nova, socijalna je zadruga koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih socijalno isključenih osoba

Humana Nova novi je projekt koji je nastao suradnjom sa Autonomnim centrom - ACT s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i drugim društveno isključenih osoba.

Kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemno tržište Humana Nova omogućit će zapošljavanje mnogim kojima je teško pronaći posao, te njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

'Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.' ističu iz zadruge.

Kada reciklirate vašu staru odjeću uz pomoć socijalne zadruge Humana Nova, ono što više ne želite može biti nešto što netko drugi očajnički treba. 'Reciklirajući čuvamo sirove materijale i prirodne resurse, što znači da se manje mora crpsti, rafinirati, transportirati i procesirati.'

Osim toga, recikliranjem pomažu siromašnim ljudima iz Hrvatske ali i u zemljama trećeg svijeta da dobiju korisne odjevne predmete koje si inače ne bi mogli priuštiti.

Znate li da je danas tekstilna industrija jedan od najvećih zagađivača okoliša? Humana Nova navodi i još neke probleme te rješenja tih problema.

Zadruga će sredinom prosinca otvoriti greenware dućane u Čakovcu, gdje ćete moći kupiti ili donirat odjeću.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti