I njemački Bayer ulazi u proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn pozdravio je najavu suradnje Curevaca i Bayera te najavio sklapanje ugovora o otkupu tog cjepiva.

Hina | 01.02.2021. / 13:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Njemačka farmaceutska kompanija Bayer uključuje se u proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa Curevac, koje se trenutačno nalazi u završnoj fazi testiranja, priopćila je kompanija u ponedjeljak.

U našem pogonu u Wuppertalu trebali bismo započeti s proizvodnjom cjepiva tvrtke Curevac. Isporuka prvih doza očekuje se krajem godine, rekao je član uprave Bayera Stefan Oelrich.

Cjepivo tvrtke Curevac, iz njemačkog Tübingena, trenutačno se nalazi u trećoj fazi ispitivanja, a izdavanje uporabne dozvole očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci.

Direktor tvrtke Curevac, Franz-Werner Haas, rekao je kako je njegova tvrtka preko mreže proizvođača osigurala proizvodnju oko 300 milijuna doza do kraja ove godine. Samo u Bayeru bilo bi proizvedeno oko 160 milijuna.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn pozdravio je najavu suradnju Curevaca i Bayera i najavio je sklapanje ugovora o otkupu tog cjepiva.

Spahn je rekao da će i nakon ljeta i predviđenog provođenja cijepljenja u Njemačkoj, biti potrebne daljnje količine cjepiva protiv koronavirusa zbog moguće potrebe za osvježenjem cjepiva, ali i zbog mogućih mutacija koronavirusa.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri saveznih pokrajina sastaju se tijekom dana s predstavnicima proizvođača cjepiva s ciljem uklanjanja prepreka koje su se pojavila na početku procesa cijepljenja u Njemačkoj.

Trenutačno najveći problem predstavlja isporuka manje količina cjepiva od naručenog.

Bayer je najnoviji proizvođač lijekova koji je najavio da će se uključiti kako bi se prevladale nestašice cjepiva protiv COVID-19, nakon što su prošloga tjedna farmaceutske tvrtke Novartis i Sanofi najavile da će pomoći Pfizeru u proizvodnji cjepiva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti