I to je moguće: Vlasnik Teslinog Modela 3 svog ljubimca pretvorio u stroj za rudarenje kriptovaluta

Biste li žrtvovali domet kretanja vozila za sitno rudarenje kriptovaluta u Tesli? Ima vozača koji bi.

Branimir Vorša | 10.01.2022. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Neki vozači Tesle otkrili su nov način kako koristiti, ili bolje reći pomalo isplatiti uložen novac u Model 3.

Riječ je nečem posve drugačijem od uobičajenih aktivnosti koje vozači imaju u Tesli, obzirom da ovaj novi trik omogućuje vlasnicima da dođu do kriptovaluta.

Vlasnik Modela 3 iz 2018. godine, Siraj Rival, objasnio je kako se Tesla može iskoristiti za rudarenje ethereuma i polygona, piše CNBC. No, hakiranje Tesle na ovaj način ne dolazi bez svojih rizika.

Raval inače koristi raznorazne uređaje za rudarenje kriptovaluta, među kojima i Apple Mac Mini M1. Osim toga koristi i svoj Tesla Model 3 za rudarenje navedenih kriptovaluta.

Pojasnio je da je spojio nekoliko grafičkih kartica kroz prednji prtljažnik svog električnog vozila, što mu je omogućilo da pokreće te grafičke kartice i rudari kriptovalute koristeći Teslinu bateriju.

Još jedna tehnika koju koristi jest zaobilaženje Teslinog ugrađenog CPU-a. Kako bi to napravio, on je iskoristio JavaScript za podešavanje računalnog procesora električnog vozila.

Sad je puno brži i puno energetski učinkovitiji, kaže Raval.

Ipak, upozorio je da zaobilaženje originalnog Teslinog računalnog sustava poništava garanciju na vozilo.

Rudarenje kriptovaluta inače koristi velike količine električne energije, a Ravalova tehnika očito je učinkovita, obzirom da on za rudarenje kriptovaluta koristi Teslinu autobateriju.

S druge strane, za blockchain aktivnosti potrebna su moćna računala i kriptografski procesi. Obzirom da je Teslin CPU napredniji od uobičajenih računalnih CPU-a, s njime se lagano može i rudariti digitalne tokene.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti