id Software ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Studio u međuvremenu radi na novoj verziji igre Quake u formi Quake Champions.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.08.2016. / 14:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je riječ o FPS igrama, može se sa sigurnošću reći da moderni naslovi puno toga mogu zahvaliti igrama kao što su DOOM, Wolfenstein i Quake jer to su najraniji naslovi koji su pomogli žanru da danas bude takav kakav je.

Kompanija koja stoji iza tih naslova, id Software, i dalje je prisutna u svijetu gaminga. Samim tim nije iznenađujuće što je tim id Software uspio ući u Guinnessovu knjigu rekorda i to u 3 kategorije - kao developer FPS igara s najdužim stažom, za najduži FPS serijal (Wolfenstein), kao i za eSports turnir s najdužim vijekom trajanja (QuakeCon), što je zaista impresivno dostignuće.

Kako je naveo direktor id Software studija, Tim Willits: "Ovo je zaista velika čast. Počašćen sam zbog priznanja koje smo dobili za naslijeđe našeg studija i utjecaja koji je id Software imao na industriju videoigara. Također moram reći da ove nagrade ne bi bile moguće bez podrške naših fanova".

Studio u međuvremenu radi na novoj verziji igre Quake u formi Quake Champions, koju ćemo najvjerojatnije vidjeti sljedeće godine.

Izvor: Ubergizmo

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti