Ima neka tajna veza: Tinejdžeri obožavaju iPhone!

Tinejdžeri vole iPhone jer putem njega mogu gledati videozapise, kupovati putem interneta i slati i primati poruke – naravno, sve se to može raditi i na jeftinijim telefonima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.04.2017. / 19:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednji istraživanje Piper Jaffrayja o američkim tinejdžerima pokazalo je kako je većina mladih u SAD-u opsjednuta s Appleovim iPhoneom. Prema rezultatima tog istraživanja koje je provedeno na uzorku od 5500 mladih, čak 76 posto tinejdžera koji posjeduju telefon koriste iPhone, što je povećanje od sedam posto u odnosu na isto istraživanje provedeno u proljeće prošle godine. Također, sljedeći smartphone kojeg namjerava kupiti čak 81 posto ispitanih tinejdžera jest iPhone, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnje istraživanje kada je ta brojka iznosila 75 posto.

Posebno je zanimljiv razlog zbog kojeg su Appleovi telefoni zanimljiviji tinejdžerima – oni vole iPhone jer putem njega mogu gledati videozapise, kupovati putem interneta i slati i primati poruke. Naravno, sve se ovo može i putem drugih puno jeftinijih telefona, no kako kažu na stranici Digital Trends, čini se kako Appleovci imaju neku tajnu koja privlači tinejdžere. Kako raste popularnost iPhonea, tako pada popularnost Androida među tinejdžerima – prošle godine za 17 posto ispitanih sljedeći telefon kojeg su namjeravali kupiti bio je Android, dok je ove godine ta brojka smanjena te Android sada namjerava kupiti samo 13 posto tinejdžera.

Osim Applea, najpopularnije kompanije među populacijom između trinaest i devetnaest godina su Amazon čije usluge koristi 43 posto ispitanih te Netflix koji je najdraža video platforma za 38 posto ispitanika. Što se društvenih mreža tiče, Snapchat je i dalje najpopularniji – 39 posto tinejdžera najčešće koristi ovu društvenu mrežu, za 23 posto najpopularniji je Instagram, dok treće mjesto dijele Facebook i Twitter s po jedanaest posto.

Anketa

Želi li većina tinejdžera koje znate iPhone?

  • 184 glasova
  • 69 glasova
  • 48 glasova
glasova:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti