S obzirom na to da se situacija s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj iz dana u dan pogoršava, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta odlučilo je odaslati poziv hrvatskim poduzetnicima i tvrtkama.

Naime, iako to još nije neophodno, iz Ministarstva žele provjeriti koje bi sve tvrtke i u kom obujmu mogle pomoći ako dođe do situacije u kojem treba popuniti Robne zalihe.

Nastupom izvanrednih okolnosti u Republici Hrvatskoj, uzrokovanih širenjem virusa COVID-19 te uslijed poteškoća u opskrbi medicinskom opremom, dezinfekcijskim sredstvima i drugim potrebitim materijalom, ovim putem pozivamo sve poduzetnike u Republici Hrvatskoj, koji su u mogućnosti proizvesti i/ili dobaviti specificiranu opremu i materijal, da se jave Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvu za robne zalihe, na kontakt: zalihe@mingo.hr, stoji u pozivu Ministarstva.

Traže se tvrtke koje mogu dobaviti ili proizvesti:

- zaštitne maske - kirurška, FFP2, FFP3

- sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol)

- zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća

- zaštitne naočale i viziri

- zaštitne rukavice

- zaštitne navlake za cipele

- respiratori/transportni ventilatori

- posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav

Tvrtke i poduzetnici koji mogu ispuniti navedeno, trebaju se javiti te navesti količinu i rok u kojem tu robu mogu dobaviti ili proizvesti.

Kako ističu iz Ministarstva, navedena roba će biti namijenjena za potrebe Nacionalnog stožera civilne zaštite.