Imate stariji Android i baterija vam se brzo prazni? Ovo je jedan od mogućih razloga

Greška u kodu starije verzije Netflixove aplikacije uzrokovala je brzo pražnjenje baterije na pametnim telefonima koje pokreće Android 6.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2019. / 14:11

Baterija (Foto: Getty images)

Mobilna tehnologija napreduje velikom brzinom – ekrani telefona sve su veći pa na njima bez problema možemo uživati u serijama, filmovima i utakmicama, hardver je sve jači pa najjači modeli pokreću grafički zahtjevne igre, a s 5G mrežama surfat ćemo još brže. No ako ste zahtjevni korisnik koji se ne odvaja od svog uređaja, vjerojatno nećete u potpunosti uživati u svim mogućnostima jer stalno treba imati na pameti da surfanje, igranje igara i slično prazni bateriju telefona pa ako nemate punjač u blizini, treba biti jako oprezan s potrošnjom.

Postoje brojni savjeti o tome kako možete smanjiti potrošnju baterije i dobiti koju minutu ili sat duljeg trajanja (npr. dark mod, gašenje lokacijskih usluga i slično), no u nekim slučajevima uzrok neočekivano brzog pražnjenja baterije uopće ne mora biti u načinu na koji koristite uređaj ili u starijoj bateriji, već u samim aplikacijama. Jedna od takvih aplikacija koja na Androidu brzo troši bateriju, čak i kada nije pokrenuta jest – Netflix. No Netflix radi probleme samo za određeni broj korisnika, i to na mobilnim uređajima koji rade na starijim verzijama Googleova operativnog sustava.

Kako prenose na Independentu, problemi su pronađeni na starijoj verziji Netflixove aplikacije na Androidu 6 – riječ je o verziji Googleova mobilnog operativnog sustava predstavljenoj još 2015. godine, no na njoj i dalje radi veliki broj pametnih telefona, oko 17 posto. Upravo korisnici telefona koje pokreće ova verzija Androida imaju problema s Netflixom, no srećom problematična je samo ranija verzija ove aplikacija (ima grešku u kodu zbog koje aplikacija nastavlja s radom u pozadini iako se ne koristi) te se problem može riješiti njezinom nadogradnjom na novu verziju.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti