Immersis pretvara vašu sobu u dio virtualne stvarnosti za igre

Tvrtka Catopsys na Kickstarteru je pokrenula kampanju kojom žele na tržište dovesti svoj projekcijski sustav virtualne stvarnosti naziva Immersis.

Dino Musliu Dino Musliu | 14.01.2015. / 07:15

Immersis pretvara vašu sobu u dio virtualne stvarnosti za igre

Tvrtka Catopsys na Kickstarteru je pokrenula kampanju kojom žele na tržište dovesti svoj projekcijski sustav virtualne stvarnosti naziva Immersis.

Prema riječima Daniela Duhautbouta, bivšeg IBM-ovca, osnivača i CEO-a tvrtke, Immersis je započeo 2013. kao projekt na sveučilištu University of Auvergne, kada su i nastali prvi prototipi sustava. Projekt Immersis pojavio se na Kickstarteru gdje tvrtka traži za dolazak na tržište 100 000 dolara, a sada su već na pola puta.

Daniel Duhautbout smatra kako postojeći VR sustavi poput 3D TV-a i Oculus Rifta ne pružaju zabavu za čitavu obitelj i prijatelje koji se žele igrati zajedno, dok će Immersis sve uvući u virtualni svijet i pružiti im nezaboravno iskustvo gaminga.

U srcu sustava se nalazi projekcijski sustav sa superširokokutnim objektivom, koji može projicirati 4K video na bilo koju površinu. Nakon što se poveže s računalom, sustav projicira sliku na polje od 180 stupnjeva, u čijem centru se nalazi vaš TV.



Svi koji projekt podupru sa 150 dolara dobit će rani developerski kit sustava, a isporuke bi trebale započeti tijekom svibnja 2015-te. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti