Infobip i Damir Sabol investirali u Stemi, vrijednost tvrtke sada iznosi 6 milijuna eura

Marin Trošelj predstavio je metodologiju i naprednu tehnologiju za transformaciju škola i njihovo povezivanje s tehnološkom industrijom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.09.2021. / 15:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Stemi je danas u HUB385 javno potvrdio investiciju tvrtke Infobip d.o.o. i Damira Sabola čime je zatvorena seed runda investicije započeta crowdinvesting kampanjom na Funderbeam platformi prošle godine. Nakon ukupno 5 godina oblikovanja misije tvrtke i razvoja tehnologije, Stemi tim je shvatio da je budućnost društva potrebno graditi kroz obrazovanje. Isto to su prepoznale tvrtka Infobip d.o.o. i Damir Sabol koji su rad Stemija odlučili podržati investicijom. Ukupni iznos drugog dijela investicijske runde iznosi 400.000,00 eura čime je vrijednost tvrtke procijenjena na 6 milijuna eura.

Uvođenje novih znanja u obrazovni sustav dugotrajan je proces koji često traje više od 5 godina, a industrija ni u kojem pogledu nije uključena u stvaranje novih školskih programa. Stemi to želi promijeniti. Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi d.o.o., predstavio je metodologiju i naprednu tehnologiju za transformaciju škola i njihovo povezivanje s tehnološkom industrijom.

Stemi gradi most između škola i tehnološke industrije. Fokus nam je na stvaranju partnerstva s najboljima iz industrije te osmišljavanju novih STEAM programa u suradnji s industrijom, a sve s ciljem razvoja budućih inovatora koji će sutra mijenjati naše društvo, izjavio je Marin Trošelj.

Stemi svoju snagu gradi na postignutoj radikalnoj efikasnosti u implementaciji novih programa, odnosno drastičnom smanjenju vremena potrebnog za uvođenje novih znanja i tehnologija u obrazovni sustav. Kako bi u proces unapređenja sustava uključili veliki broj učitelja i učenika, Stemi je započeo sa stvaranjem inovativne platforme koja uči na temelju podataka i povratnih informacija od učitelja i učenika te sadržaj poboljšava u realnom vremenu. Za promjenu programa tako više nisu potrebne godine već ponekad samo jedan dan.

Fokus tvrtke stavili smo na gradnju zajednice učitelja heroja koji će s nama stvarati škole budućnosti. Učitelje ćemo educirati najmodernijim znanjima i tehnologijama iz industrije i kontinuirano im pružati podršku u njihovom radu. U njihove učionice dovodit ćemo najbolje pojedince iz svijeta znanosti i tehnološke industrije koji će njih i njihove učenike motivirati i inspirirati, naglašava Trošelj.

Stemi je predstavio program robotike i inženjerstva razvijen s američkim partnerima u koji je ugrađeno više od 5 godina tehnološkog razvoja i znanje iz FORTUNE 500 tvrtki. Spomenuti program je do sada uspješno implementiran u 18 saveznih država u SAD-u. Tvrtka je predstavila i novi program umjetne inteligencije, razvijen u suradnji s Infobipom. Riječ je o jedinstvenom programu na tržištu pilotiranom u 60 škola i razvijenom na temelju povratnih informacija više od 150 učitelja i 1000 učenika.

Stemi će uz postojeće programe raditi na razvoju programa autonomne vožnje i primjeni tehnologije u proizvodnji hrane. Dodatno će učenike poučavati načinima rada u tehnološkim tvrtkama kao što su Scrum metodologija, ali i kako napraviti svoj tehnološki startup i kako doći do investicija putem skupnog financiranja - crowdfundinga.

Stemi pratim od samog početka i uvjerio sam se u njihovu odlučnost i upornost da unaprijede obrazovanje. Napor koji ulažu u kreiranje vrijednosti za djecu, škole, ali i tehnološku industriju stvara ogroman potencijal za inovacije i poduhvate koje u ovome trenutku ne možemo niti zamisliti, izjavio je Damir Sabol.

Trošelj dodaje kako Stemi više nije robotički startup kako ga nekad opisuju, već tvrtka koja, u želji stvaranja boljeg sutra, svojim pristupom drastično unaprjeđuje obrazovne sustave.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti