Infobip proglašen najboljim pružateljem A2P usluga na svijetu

ROCCO izvještaji smatraju se jednim od najvažnijih pokazatelja top pružatelja usluga na globalnom telekomunikacijskom tržištu.

Martina Čizmić | 30.05.2019. / 14:09

Rocco nagrada za Infobip (Foto: Infobip)

Hrvatska tvrtka Infobip dobila je veliko priznanje za svoj rad. Na svečanoj dodjeli „ROCCO Awards“ proglašen je najboljim pružateljem A2P (application-to-person) usluga na svijetu.

Ovo je treća godina za redom da Infobip osvaja prvo mjesto prema ocjenama 350 telekom operatora diljem svijeta i 265 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju. No ove je godine po prvi puta je pokrenuto istraživanje u Enterprise kategoriji, u kojoj su vodeće svjetske kompanije iz različitih industrijskih sektora ocjenjivali pružatelje A2P usluga i tako Infobip svojim ocjenama pozicionirali na prvo mjesto.

Roaming Consulting Company (ROCCO) od 2012. provodi neovisna ispitivanja tržišta pružatelja usluga mobilnim operaterima, mrežne opreme, povezivosti, poslovnih modela i kvalitete usluge. Upravo zbog jedinstvene metodologije koja osigurava transparentnost i relevantnost podataka, ROCCO izvještaji smatraju se jednim od najvažnijih pokazatelja top pružatelja usluga na globalnom telekomunikacijskom tržištu.

Silvio Kutić (Foto: Infobip) (Foto: Infobip)

Naši glavni konkurenti velike su kompanije sa sjedištem u Silicijskoj dolini, ali to nas ne obeshrabruje u namjeri da radimo velike stvari. Zato nam je iznimna čast što smo primili ovo priznanje temeljeno na ocjenama vodećih svjetskih kompanija i mobilnih operatora diljem svijeta. Infobip je povezan s više od 600 operatora diljem svijeta što nam osigurava visok stupanj kvalitete usluga koje pružamo našim klijentima na globalnoj razini. Nastavljamo dalje s poslovanjem koje stavlja fokus na korisničko iskustvo i na kreiranje novih tehnoloških rješenja koje mijenjaju svijet komunikacija, a koje uključuje najmodernije tehnologije poput AI-a, IoT-a, RCS-a... rekao je ovom prilikom Silvio Kutić, CEO Infobipa.

U istraživanju sudjeluju vodeći svjetski operatori i kompanije koji ocjenjuju pružatelje usluga u čak više od 35 kategorija. Između ostalog, ocjenjuju se izvrsnost proizvoda i usluga, kvaliteta usluge, tehnička stručnost, vrijednost za novac, kvaliteta Službe za korisnike, pouzdanost i transparentnost kompanije. Na samu ocjenu utječu i drugi pokazatelji poput koliko je kompanija inovativna i orijentirana prema potrebama korisnika, koliki joj je globalni doseg, ali i kvaliteta lokalnog znanja i stručnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti