Nama jedna od dražih aplikacija za diljenje fotografija -- Instagram, objavila je danas novi API za developere. O čemu se točno radi?

Novi API (aplication programming interface) omogućiti će developerima kako bi izrađivali nove aplikacije ili web servise koristeći Instagram kao platformu za distribuciju fotografija.

Pomoću API, developeri će moći raspodijeliti slike na nekoliko raznih kriterija, uključujući tako praćenje fotografija određene osobe ili fotografije koje su označene nekim tagom, nešto slično Twitterovim hashtagovima.

Developeri će također moći filtrirati slike prema lokaciji ili na određenoj udaljenosti prema lokaciji sa mape.

Kako bi demonstrirali fotografije u realnom vremenu, Instagram je napravio demo stranicu koja prikazuje 20 lokacija u SAD-u, gdje se fotografije ažuriraju savki puta kada se uploada nova fotka sa Instagrama na toj lokaciji.

Instragram bilježi rapidni rast, pa je tako u samo četiri i pol mjeseca postojanja dosegao broj od 2 milijuna korisnika. Početkom mjeseca Instagram je objavio ulaganje od 7 milijuna dolara investicijske tvrkte Benchmark Capital.

I jedna dobra vijest za kraj je da Instagram radi na mobilnoj aplikaciji koja će biti dostupna za Googleovu platformu Android, te na novoj web stranici koja će prikazivati Instagram fotografije.

Jeste li isprobali Instagram? Pronađite ZIMO na Instagramu putem Twittera ili Facebooka i pratite nas.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju