Instagram dosegao 25 milijuna korisnika?

Iako još nema službenog priopćenja, neki izvori navode kako je Instagram promašio brojku od 25 milijuna korisnika.

Zimo Zimo Zimo | 03.03.2012. / 08:49

Instagram dosegao 25 milijuna korisnika?

Iako još nema službenog priopćenja, neki izvori navode kako je Instagram promašio brojku od 25 milijuna korisnika.

Za razliku od Foursquarea koji navodno ima 22 milijuna korisnika, Instagram bi - ukoliko se ove tvrdnje pokažu točnima - postao najveća mobilna društvena mreža na svijetu.

Broj korisnika istražio je Dirk Singer, šef agencije za društvene mreže Rabbit koji kaže kako se njegova analiza svodi na dva Instagramova web servisa, odnosno Statigram i Ink361 od kojih oba koriste Instagram API .

Naime, Singer je primijetio kako se u samom URL-u nalazi i broj, pa tako recimo suosnivač Instagrama Kevin Systrom ima broj 3, prenosi Mashable. No zanimljivo je spomenuti da ne postoji broj jedan ili dva, pa tako možda ove brojke i nisu sasvim točne.

No ukoliko Instagram ima skoro 26 milijuna korisnika - @holliejsmith korisnik nosi broj 25.973,449 i na jednom i drugom servisu - to znači da je Instagram u samo tri mjeseca pridobio 10 milijuna novih korisnika, pošto su objavili u prosincu da imaju 15 milijuna korisnika.

Iako su ove brojke same po sebi ogromne za jedan servis star tek 16 mjeseci, zanimljivo će vidjeti kako će Instagram rasti kada objavi verziju svog servisa za Android uređaje, a koja se očekuje vrlo uskoro.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti