Instagram: milijun korisnika u 10 tjedana

Servis za dijeljenje fotografija -- Instagram, objavio je kako je dosegao milijun registriranih korisnika u samo 10 tjedana nakon što je aplikacija puštena u javnost.

Zimo Zimo Zimo | 22.12.2010. / 07:52

Instagram: milijun korisnika u 10 tjedana

Servis za dijeljenje fotografija -- Instagram, objavio je kako je dosegao milijun registriranih korisnika u samo 10 tjedana nakon što je aplikacija puštena u javnost.

Kao usporedbu možemo uzeti Foursquare kojem je bilo potrebno godinu dana da dođe do brojke od milijun korisnika, odnosno Twitter je do milijun korisnika stigao u dvije godine.

U nešto manje od tjedana dana, Instagram je koristilo 100,000 ljudi, nakon čega je servis počeo rapidno rasti. Značajno je da je servis počeo sa dva čovjeka, nakon čega se team ljudi povećao, te su se preselili u nove, pogodnije prostore - originalne urede Twittera, piše MG Siegler sa TechCruncha.

Ubrzo su sljjedila nova partnerstva. National Geographic eksperimentaira sa korištenjem ovog servisa kako bi dijelili zanimljive fotografije, Twitter je integrirao ovaj servis u svom desnom panelu, te su stupili u partnerstvo sa Foursquareom. Čak i Phil Schiller iz Applea koristi ovu aplikaciju.

Nedavno su objavljene i neke nove značajke koje uključuju i dva nova filter efekta, te podršku na 7 jezika o kojoj smo pisali.

Stižu i novi veliki projekti, a to je Android inačica ove aplikacije koja za sad još uvijek nema datum objave, no kako su istaknuli iz Instagrama, radi se puno parom jer smatraju Android app jednako važnim za sebe i za svoje korisnike.

Možda i najveći rizik koji su prihvatili, a koji je doprinjeo ovako brzom rastu, jest nemogućnost pregledavanja slika, praćenja prijatelja i ostalih stvari na njihovoj službenoj stranici instagr.am. (Nisu vlasnici instagram.com domene).

Stoga, jeste li konačno instalirali Instagram? Bacite pogled, fotkajte i dijelite vaše fotografije. Pratite i ZIMO na Instagramu @zimoonline ili se spojite putem Twitter i Facebooka i pronađite prijatelje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti