BlackBerry 10 treba top aplikacije više nego ikad. Nakon što su objavili svoj novi operativni sistem, Facebook, Foursquare, LinkedIn i Twitter pristali su napraviti nativne aplikacije, no ne i Instagram.

'Neće biti nativne Instagram aplikacije za BB10. Iskreno, sumnjam da će je ikad biti.' — istaknuli su izvori bliski Instagramu za AllThingsD. S druge strane iz BlackBerryja se ipak nadaju kako će Instagram stići — 'Imamo čvrsto partnerstvo i aktivno sudjelujemo oko podrške za BB10' istaknuo je Martyn Mallick iz BlackBerryja.

Facebook, koji je odlučio izraditi nativnu aplikaciju za BB10, a koji je ujedno i vlasnik Instagrama, nije želio komentirati na ove navode.

Naravno, ovo nikako nisu dobre vijesti za BlackBerry pošto Instagram prema posljednjim podacima koristi oko 90 milijuna korisnika na mjesečnoj bazi. Razlog zašto će ostale tvrtke napraviti nativnu aplikaciju su vjerojatno veći raspoloživi resursi, dok si Instagram sa svojih 13 zaposlenih ne može priuštiti taj 'luksuz'.

Drugi razlog je to što Instagram radi na novoj Android aplikaciji koja je itekako važnija od one za BlackBerry.

Na kraju krajeva, BlackBerry prvo mora 'ustati iz mrtvih' kako bi se dokazao svoje stajalište da želi biti treća najpopularnija platforma. Ako im to uspije, doći će i nove aplikacije i samim time novi developeri.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju