Instagram objavio "iPhone Hooks" te otvara vrata drugim aplikacijama

Instagram je u kratkom roku stekao slavu među korisnicima iPhonea koji svoje slike dijele putem ovog servisa.

Zimo Zimo Zimo | 01.06.2011. / 23:13

Instagram objavio "iPhone Hooks" te otvara vrata drugim aplikacijama

Instagram je u kratkom roku stekao slavu među korisnicima iPhonea koji svoje slike dijele putem ovog servisa.

Instagram je kompanija stara niti godinu dana, a možemo reći da je doživjela vrlo uspješan start.

S obzirom da je Instagram samo iPhone bazirana aplikacija za dijeljenje fotografija, ista je u neku ruku ograničena, no očito ne zadugo.

Instagram je na svojim stranicama objavio tzv. 'iPhone Hook', dakle neku vrstu API -- kažemo neku vrstu jer Instagram zapravo nema API (što je API?), odnosno njihov API je samo čitljiv -- koji omogućuje korisnicima drugih aplikacija da objavljuju slike na Instagramu.

Prva takva aplikacija je bila 100 Cameras in 1, koja je umjesto API koristila jednostavniji i pametniji način kako bi integrirali ovo mogućnost u svoj servis.

Od sada, na Instagramovoj stranici možete pronaći kod za Developere koji omogućuje istima da izrade aplikacije koje se mogu interaktivno povezati sa Instagramom.

Dakle, moguće je slikama uslikanim sa drugom aplikacijom dostaviti direktno u filter dio Instagrama te ju objaviti u Instagram feed.

'Želimo olakšati ostalim iPhone aplikacijama (i iPhone web aplikacijama) povezivanje sa Instagramom kako bi objavili fotografiju preko našeg servisa.' - istaknuo je suosnivač Mike Krieger. To znači da bi ovo moglo funkcionirati i sa web baziranim aplikacijama, piše TechCrunch.

Koristite li vi Instagram? Potražite nas pod korisničkim imenom 'zimoonline'.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti