Instagram uveo promjenu koja se nimalo neće svidjeti korisnicima

Besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija na društvenim mrežama predstavila je alat koji svim oglašivačima omogućuje da sami kreiraju svoje reklamne kampanje i emitiraju ih grupi od više od 300 milijuna aktivnih korisnika platforme.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.09.2015. / 15:49

Instagram uveo promjenu koja se nimalo neće svidjeti korisnicima

Besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija na društvenim mrežama predstavila je alat koji svim oglašivačima omogućuje da sami kreiraju svoje reklamne kampanje i emitiraju ih grupi od više od 300 milijuna aktivnih korisnika platforme. Istovremeno, predstavljeni su i novi reklamni formati, kao što su fotografije u formatu portreta ili pejzaža.

Video reklame su sada duže, traju 30 sekundi, a e-trgovcima će biti omogućeno direktno upućivanje web korisnika na kupovine.

Instagram uveo promjenu koja se nimalo neće svidjeti korisnicima

Oglašivači će također moći voditi zajedničke kampanje na Instagramu i Facebooku. Instagram je najavio lansiranje reklamiranja u još oko 30 zemalja, među kojima su Italija, Španija, Meksiko i Indija, a do kraja mjeseca bit će uvedeno svugdje u svijetu.

To je značajna stvar za Facebook koji je Instagram kupio prije tri godine za gotovo milijardu dolara jer će na taj način proširiti izvore prihoda.

Prema istraživačkoj kompaniji eMarketer, Instagram bi s novim servisom ove godine mogao ostvariti prihod od 595 milijuna dolara, odnosno od 2,81 milijardi dolara 2017. godine, što je više od 10 posto reklamnih prihoda Facebooka.

Od reklama se danas više očito ne može pobjeći…

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti