Integriran Google Assistant: JBL predstavio pametni zvučnik s ekranom

Po uzoru na Amazonov Echo Show, četiri velike kompanije na CES-u predstavile su pametne zvučnike s ekranom koji imaju integriran Google Assistant.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.01.2018. / 09:43

JBL Link View (Foto: JBL) (Foto: JBL)

Jedan od velikih trendova na tehnološkom tržištu u posljednje vrijeme su pametni zvučnici i glasovni asistenti te ovim tržištem dominira Amazon sa svojim Echo zvučnicima i Alexom, asistentom koji je integriran u zvučnike i uređaje Amazona i drugih kompanija.

Ovu dominaciju Alexe pokušat će prekinuti Google te je upravo njihov glasovni asistent jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Consumer Electronic Showa (CES), najvećeg sajma potrošačke elektronike na svijetu. Tako su na velikom "Hey Google" štandu u Las Vegasu izloženi brojni pametni zvučnici, ali i slušalice, televizori i drugi uređaji koji dolaze s integriranim Google Assistantom i koji bi se tijekom godine trebali pojaviti na tržištima diljem svijeta.

Pametne zvučnike s Assistantom predstavile su kompanije poput Anker Innovationsa, Bang & Olufsena, Bravena, iHomea, Jensen, Klipsch, Knit Audia i drugih, a posebno su zanimljivi uređaji JBL-a, Sonyja, LG-ja i Lenova – riječ je o pametnim zvučnicima s integriranim ekranom, poput Amazonova modela Echo Show.

Model koji je na CES-u izložio JBL (View Link) dolazi s ekranom visoke rezolucije dijagonale 8 inča, ima prednju kameru rezolucije 5 MP i dva stereozvučnika snage 10 W, a govoreći o kvaliteti zvuka, iz ove kompanije posebno ističu "bogati i dubok bas". Također, iz JBL-a napominju kako je View Link napravljen od kvalitetnih materijala koji omogućavaju jednostavno čišćenje uređaja, a što se ostalih hardverskih opcija tiče, treba izdvojiti Google Cast, Bluetooth i IPX4 zaštitu. Osim klasičnih opcija koje omogućavaju pametni zvučnici, odnosno glasovni asistenti poput upravljanja pametnim uređajima, glazbom, informacija o vremenu i slično, zahvaljujući ekranu putem View Linka moći će se gledati fotografije, videozapisi s YouTubea i obavljati videorazgovore.

JBL-ov zvučnik s integriranim ekranom na tržištu možemo očekivati tijekom ljeta (cijena još nije poznata), a s obzirom na trendove u posljednje vrijeme, tijekom ove godine možemo očekivati brojne nove pametne zvučnike s integriranim glasovnim asistentima poput Google Assistanta, Alexe i drugih.

Izvor: Tech radar

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti