Internet dijalog Srbije (#IDS12) je nova inicijativa Uprave za Digitalnu Agendu Republike Srbije, nalik na slične evropske i incijative širom sveta, otvorena za neformalne diskusije i razmenu mišljenja između zainteresovanih aktera iz cele Srbije o pitanjima razvoja, upotrebe i upravljanja Internetom.

#IDS12 okuplja i podstiče zainteresovane strane u Srbiji – Vladu, ministarstva, regulatorna tela, poslovni sektor i civilno društvo – da razmene mišljenja i najbolje prakse, daju predloge za nove incijative, mere i zakone koji će poboljšati razvoj i upotrebu interneta u Srbiji, kao i da razmotre pitanja koja će biti predmet diskusija na petom sastanku Evropskog dijaloga o upravljanju internetom (EuroDIG), koji se ove godine održava u Stokholmu 14 -15. juna.

Događaj je najavljen za 19. april ove godine, u Beogradu, a više informacija pogledajte u .PDF dokumentu koji možete preuzeti OVDE

Internet dijalog Srbije je platforma koja podržava otvorenu diskusiju i uvažava različitosti iskustava svih zainteresovanih strana na putu pronalaženja zajedničkog interesa i smernica za razvoj kojem će sve strane doprineti.

Glavne teme ovogodišnjeg događaja biće:

Digitalna agenda u svetu, Evropskoj uniji i Srbiji,

Zaštita privatnosti i zaštita dece na internetu,

Razvoj elektronske uprave, poslovanja i obrazovanja,

Zaštita intelektualne svojine,

Pitanje bezbednosti,

Predlozi modela za realizaciju širokopojasnih pristupnih mreža.

Pratite online diskusiju na temu Internet dijaloga Srbije pre, za vreme i nakon događaja na Tviteru pod hashtag-om #IDS12

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju