Internet Explorer 9 dostupan za preuzimanje

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, Microsoft je objavio svoju posljednju i finalnu inačicu preglednika Internet Explorer 9 koja je dostupna za preuzimanje.

Zimo Zimo Zimo | 15.03.2011. / 10:05

Internet Explorer 9 dostupan za preuzimanje

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, Microsoft je objavio svoju posljednju i finalnu inačicu preglednika Internet Explorer 9 koja je dostupna za preuzimanje.

U svojoj fazi testiranja, koja je trajala zadnjih nekoliko mjeseci, a koja je pokazivala prilično dobre rezultate korisnika, Microsoft je objavio konačnu 9-tu po redu inačicu svojeg popularnog preglednika.

Novi Internet Explorer podržava HTML5 standard i ima unaprijeđeno korisničko sučelje, te je brži i grafički unaprijeđeni zahvaljujući novim web standardima, no za sada je dostupan samo za korisnike Windows Viste i Windows 7.

Neke od novosti su pristup omiljenom web sadržaju sa jednim klikom, jedna traka za pretraživanje i adrese, integracija sa Windows 7, poboljšano upravljanje dodacima, napredna zaštita privatnosti i uvođenje reda u preuzimanjima. Pogledajte i ostale značajke.

Korisna stvar novog IE9 jest filtar 'SmartScreen' koji vam omogućuje da se borite protiv prijetnji poput lažnih linkova u emailu, lažnih obavijesti na društvenim mrežama, zlonamjernim oglasima ili slično pomoću sljedećih sofisticiranih alata:

  • Zaštita protiv krađe identiteta– da bi se pratile prijetnje s lažnih web-mjesta koja nastoje doći do vaših osobnih podataka, kao što su korisnička imena, lozinke i podaci o naplati.
  • Reputacija aplikacije – kako biste uklonili sva nepotrebna upozorenja za poznate datoteke i prikazali ozbiljna upozorenja za preuzimanja visokog rizika.
  • Zaštita protiv zlonamjernog softvera – kako bi se spriječilo da se potencijalno opasni softver prenese na vaše računalo

Više o svemu možete pročitati na službenim Microsoftovim stranicama, a novi Internet Explorer možete preuzeti ovdje. Javite nam vaša iskustva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti