Internet Explorer trenutno je najkorišteniji web preglednik

I tako, dok je Microsoft već gotovo poslao svoj Internet Explorer u mirovinu, tržište pokazuje sve veći interes za ovim web preglednikom pa je tako...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 03.05.2015. / 14:05

Internet Explorer

I tako, dok je Microsoft već gotovo poslao svoj Internet Explorer u mirovinu, tržište pokazuje sve veći interes za ovim web preglednikom pa je tako ozloglašen IE trenutno vodeći u svijetu internetskih preglednika.

Prisjetimo se, kompanija je neki dan predstavila svoj novi preglednik Edge prvobitno nazvan Spartan koji bi, kako tvrde iz Microsofta, trebao podići svakodnevno surfanje na neku veću razinu i zaobići upotrebu Microsoftovog preglednika kao stepenicu kojom će korisnici preuzimati Chrome, Firefox ili neku alternativu. 

Naime, prema izvještajima tvrtke NetMarket Share, Internet Explorer najpopularniji je web preglednik u travnju ove godine. Na prvom mjestu nalazi se s čak 25,04% udjela, dok se na drugo mjesto smjestio Internet Explorer verzije 8.0. Googleov Chrome se smjestio tek na treće mjesto koji uzima udio od 8.86% korisnika, a slijedi ga Mozillin Firefox 37 s udjelom od 6.45% te Internet Explorer verzije 10 s udjelom od 5,1%.

U svakom slučaju radi se o vrlo neočekivanom odgovoru korisnika, a kako navedeni podaci izgledaju u grafikonu možete vidjeti niže.

Internet Explorer trenutno je najkorišteniji web preglednik

Ne zna se tko je u većem čudu, ovi iz Googlea ili ekipa iz Microsofta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti