ION Glasses - još jedan projekt pametnih naočala

Ništa takozvane „wearable technology“ industrije očigledno je sve popularnija investitorima, što dokazuje i ovaj projekt koji nudi još jedan model „pametnih naočala“...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 30.09.2013. / 14:33

ION Glasses - još jedan projekt pametnih naočala

Niša takozvane „wearable technology“ industrije očigledno je sve popularnija investitorima, što dokazuje i ovaj projekt koji nudi još jedan model „pametnih naočala“...

ION Glasses će mnogi tretirati kao još jedan pokušaj konkurencije i kopiranja Google Glass naočala, iako postoji razlika. Ovo su naočale koje izgledom ne odaju kako se radi o tehnološkom gadgetu, dapače, radi se o dioptrijskim ili sunčanim naočalama koje se mogu „upariti“ sa vašim smartphoneom ili tabletom.

Kada projekt bude spreman za produkciju, ION Glasses će raditi na iOS i Androidu, a spajati će se s ostalim uređajima putem Bluetootha. Iako su Santiago Ambit i Ricardo Urias, osnivači novog branda, još uvijek u fazi skupljanja sredstava na Indiegogo servisu, već sada postoji mogućnost narudžbe ovih naočala.

Planirani budžet za produkciju je 150,000 američkih dolara, do kraja je ostalo još 48 dana, a u trenutku pisanja ovog teksta prikupljeno je nešto više od 10,600 USD. Ukoliko naručite ION Glasses za 79 USD, osnivači vam jamče da ćete svoj potpuno funkcionalni primjerak dobiti najkasnije u veljači iduće godine, neovisno o tome hoće li skupiti željenu sumu za pokretanje proizvodnje.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti