iPhone 6S i 6S Plus: Apple već testira nove modele iPhonea

Apple je postigao veliki uspjeh s iPhoneom 6 i 6 Plus, a sada već testiraju nove tehnologije koje bi mogli primijeniti u nadolazećim modelima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2015. / 09:17

iPhone 6S i 6S Plus: Apple već testira nove modele iPhonea

Više od godinu dana prije nego je Apple predstavio posljednje modele iPhonea internetom su kružile glasine o velikim promjenama koje priprema ova kompanija, odnosno kako namjeravaju predstaviti dva nova modela mobilnih uređaja s puno većim ekranima. Ove su se glasine pokazale istinitima te su je Apple s iPhoneom 6 i iPhoneom 6 Plus predstavio najveće promjene još od kada je Steve Jobs 2007. godine prvi puta predstavio Appleov telefon. Na krilima fantastične prodaje ovih telefona, Apple je ostvario, kao su napomenuli na WSJ-u, najprofitabilniji kvartal jedne američke kompanije u povijesti. Zanimljivo je da, nakon predstavljanja ovih telefona, do sada na mreži nije objavljeno previše glasina oko njihovih nasljednika – iako do predstavljanja modela 6S i 6 Plus još ima oko pola godine, prijašnjih smo godina navikli gotovo svakodnevno čitati glasine o nekim novitetima koje ova kompanija priprema vezano uz iPhone, ali u posljednje vrijeme svi su bili zauzeti Appleovim satom kojeg je Cook ponovno prikazao ovog ponedjeljka te je većina vijesti uz ovu kompaniju bila vezana uz Apple Watch.

Ipak, novinari The Wall Street Journala jučer su objavili nove glasine oko nadolazećih modela pametnih telefona koje Apple priprema, a koje su temeljene na informacijama dobivenih od izvora povezanih s proizvođačima komponenata. Prema tim informacijama, ova kompanija u sljedećim verzijama svojih telefona namjerava implementirati Force Touch tehnologiju koju su predstavili u novom MacBooku i pametnom satu i koja omogućava prepoznavanje jačine pritiska na dodirnu površinu. Tako bi ekran iPhonea mogao razlikovati lagani dodir prsta i snažniji pritisak, što bi moglo biti iznimno korisno u nekim aplikacijama poput aplikacije za sviranje virtualnog klavira, igranje mobilnih igara i slično. Što se ekrana novih modela tiče, tu ne treba očekivati promjene u dijagonali ili rezoluciji, ali zato možemo očekivati promjene u boji kućišta te Apple navodno priprema iPhone u ružičastoj boji. Također, novi modeli trebali bi donijeti i standardna poboljšanja poput snažnijeg procesora, bolje grafike, kvalitetnije kamere i slično. Iz Applea, naravno, nisu htjeli komentirati ove informacije tako da ćemo morati sačekati još oko pola godine kako bi vidjeli hoće li ekrani na novim telefonima zaista imati Force Touch tehnologiju – nekada kompanije samo testiraju nove tehnologije u prototipovima uređaja, ali na kraju odustanu od njihove primjene u konačnim modelima. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti