iPhone 9: Objavljene prve glasine o iPhoneu kojeg će Apple predstaviti 2018.

Glasine kažu kako je Apple od Samsunga već naručio 180 milijuna OLED ekrana dimenzija 5,28 inča i 6,46 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.05.2017. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako Apple još nije predstavio niti iPhone 7S/7S Plus niti iPhone 8 te nas od službenog predstavljanja dijele još više od tri mjeseca, na internetu su se ovog tjedna već pojavile glasine o iPhoneu 9 – telefonu kojeg ne treba očekivati prije rujna 2018.

Prema tim informacijama, Apple je već sa Samsungom dogovorio isporuku OLED ekrana za sljedeću godinu – navodno je dogovorena isporuka čak 180 milijuna ekrana u dvije dimenzije, dijagonale 5,28 inča (13,4 centimetra) i 6,46 inča (16,4 centimetra). Riječ je o većim dimenzijama ekrana u odnosu na trenutne modele (4,7 (12 cm) i 5,5 inča (14 cm), a još nije poznato kolika će biti dimenzija ekrana "osmice"), no dimenzije samih uređaja neće biti puno veće jer će Apple smanjiti rubove oko ekrana tako da će ekran zauzimati većinu prednjeg dijela telefona.

Bit će zanimljivo pratiti Appleovu strategiju u budućnosti – za ovu godinu planiran je samo jedan telefon s OLED ekranom (iPhone 8), a sljedeće godine, ako su ove glasine istinite, dva modela pa postoji mogućnost kako će u budućnosti standardna postava Appleovih telefona uključivati dva telefona s OLED ekranima, dok bi jeftiniji telefon mogao imati LCD kakav sada ima iPhone 6/6S i taj bi model mogao zamijeniti iPhone SE ili će se prodavati uz SE kao jeftiniji model iPhonea s većim ekranom (iPhone SE ima 4 inčni (10 cm) ekran).

Ovo su vjerojatno prve informacije objavljene vezano uz iPhone kojeg će Apple predstaviti u rujnu 2018. tako da je pred nama još više od petnaest mjeseci brojnih glasina i nagađanja analitičara, a prije toga svi ljubitelji "jabuke" s nestrpljenjem iščekuju nove modele iPhonea, pogotovo iPhone 8 i odgovore na dva važna pitanja – koje će opcije imati i koliko će koštati.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti